Дерменджиев: Пожелавам си титла и спечелване на Купата


Н. Гавазов

Дерменджиев: Пожелавам си титла и спечелване на Купата

Старши-треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев гостува в последния епизод за годината на "Домът на футбола“ по DIEMA SPORT, където засегна различни теми от футболния живот.

"Сервет не е топ тим и ние сме удовлетворени, само че в последна сметка това е тим, който е минал тези квалификации и не може да бъде недооценен. Няма време за отмора, още е доста рано, даже аз не съм разглеждал тима. Чух се с няколко играча, те са удовлетворени, само че аз желая да им кажа, че това ще е сложен мач. Трябва да бъдем доста съсредоточени и съсредоточени. Това е един късмет за нас да продължим“, започна Георги Дерменджиев.

След това той си напомни по какъв начин се е стигнало до идването му в Разград: " Нищо особено. Обадиха ми се притежателите и аз още на другия ден бях там, където би трябвало. Мен не ме тормози безусловно всичко. Познавам играчите, следях мачовете и не ми беше доста мъчно. Имаше психически срив, по този начин да го кажа. Този тим има капацитет. Играчите схванаха какво би трябвало да се прави и в последна сметка се получи. Един тим става добър колектив, когато има победи. Успяхме да го създадем и завършека на полусезона бе добър".

"Много споделям с играчите. Искам всеки да дава оптималното и когато се разбере неговия предел това е доста значимо, с цел да му се даде такава роля в тима и той да дава всичко от себе си. Това е нещото, което съм направил“, добави наставникът на шампионите.

"Много от играчите трансформираха метода си, тъй като ние приказваме и аз постоянно им слагам високи цели. В първия миг може би са подходили с някакво съмнение, само че с това че ние успяхме и правихме победа след победа, те повярваха“, сподели още той.

Дерменджиев обясни и за зимната селекция, акцентирайки на това, че няма непременно да се купуват играчи през трансферния прозорец.

"Има, само че в последна сметка не непременно. Ако има опция може да вземем най-малко един състезател, с цел да се подобрим. Пак споделям, в Лудогорец има играчи със сериозен капацитет и ни е нужна още работа, с цел да се подобрим още повече“, уточни специалистът.

Треньорът показа и коя е най-силната линия на Лудогорец сега: "Колективът. Това е най-силният мотив. Винаги съм се стремял да има здрава група и всички да си оказват помощ. За играчите е постоянно добре, когато побеждават. Те сега го вършат. Аз с играчите приказвам доста искрено и те схващат, че всичко това е в тяхна изгода. Така направихме, че и те споделят. Винаги, когато има нещо, което ги тормози, те идват при мен и беседваме“.

"Трудно е, когато се играе на три фронта. Искам всички играчи да са здрави, когато стартираме подготовка. Дава им преимущество на тимовете, които не играят в Европа. Лудогорец е изиграл 14 мача повече от останалите, все едно един полусезон“, каза още той.

"Аз също желая да има конкурентни тимове в България, това подвига равнището. Има 4-5 тима, които са конкурентни тимове, само че другите не дотам, колкото и да ми се сърдят. Няма да има предпочитан шампионат. Казал съм на играчите, че желая да се движим отмерено в трите насоки. Важно е шампионата и да сме първенец, както и да вземем Купата, само че доста е значимо и тези интернационалните мачове да се изиграят и в случай че можем да продължим по-дълго, то това ще е още по-добре за Лудогорец. Искам тимът да придобива още по-добро равнище“, съобщи Георги Дерменджиев.

"Има цялостна стратегия за подготовката. Отборът се събира на 5-и януари, има медицински проучвания, по-късно сме в Турция до 4-и февруари. Има набелязани дати за контроли, някои са доказани и има още 2-3, които би трябвало да са доказани. Винаги съм желал да се играе против мощни тимове, с цел да се види какво е равнището. Ще забележим с кои тимове ще бъдат попълнени контролите“.

"Това е значимо за нас, ние ще се подготвим добре за Суперкупата и по-късно на 15-и играем първия интернационален мач. Пак ще бъде доста сгъстена програмата“, сподели треньорът за Суперкупата, която ще е на 10-и февруари 2024-а година.

"Винаги има и нещо отрицателно, само че когато е дребен %, то остава на назад във времето. Винаги в един тим е имало нещо, което не ми харесва. Дори да не се поправи няма да е съдбовно за отбора“.

"Пожелавам си тимът още веднъж да е първенец, да продължим по-напред в интернационалните мачове и да спечелим Купата, както и всички да са живи и здрави. Пожелавам на всички почитатели Весели празници, да се поддържат тимовете и да им се радват“.

"Европейската сцена е приоритет и е значима за играчите, освен тъй като желаят да се покажат, а и желаят да стигнат по-напред в класирането. Това е чувство, което го няма във вътрешното състезание. Има интерес към наши играчи, само че ние все още желаем да запазим тима. Много е значимо това. Ако вземем нови играчи, то те би трябвало да се приспособяват, а това изисква време. Трябва да се резервира тима. Желанието е да не се разделяме с никого“, приключи Георги Дерменджиев.

  Сподели
144