Лудогорец ще предложи нов договор на капитана си


Н. Гавазов

Лудогорец ще предложи нов договор на капитана си

Ръководството на Лудогорец ще предложи нов договор на капитана Антон Недялков, съобщава "Тема спорт". Настоящият контракт на левия бек изтича през юни догодина. Националът преподписа през пролетта на 2022-а за 24 месеца. Недялков се присъедини към "орлите" през юли 2018-а. Тогава парафира за 4 години. Напоследък обаче е преследван от поредица от контузии и е извън строя. Тази есен се завърна, като игра и за националния отбор, но преди седмица претърпя операция от херния в Португалия.

Очакванията са крайният бранител, който може да бъде използван и в центъра на отбраната, да е готов за мачовете със Сервет от Лигата на конференциите на 15 и 2 февруари. Недялков ще пропусне началото на подготовката, но ще лети с тима за Анталия, като първо ще се готви индивидуално.

От години левият бек е без алтернатива в Разград и към момента е най-дълго задържалият се футболист.

Очаква се в началото на 2024-а двете страни да седнат на масата за преговори и през пролетта играчът да удължи контракта си.

С изтичащ договор е още един български футболист - Спас Делев. За него все още няма яснота дали ще остане. През септември той стана на 34 години.

През зимата Лудогорец се очаква да се раздели с централния защитник Игор Пластун. Той не попада в плановете на треньора Георги Дерменджиев и ръководството ще се опита да му намери нов отбор, където да го трансферира, за да изкара някакви пари от него. Очакваше се, че и Серджио Падт ще напусне през зимата в посока Нидерландия. Съпругата му иска семейството да се завърне в Ниската земя, но засега Лудогорец не е намерил нов страж. Интересното е, че семейството на вратаря живее във Варна, а не в Разград.

  Сподели
173