Комо се интересува от защитник на Черно море


Н. Гавазов

Комо се интересува от защитник на Черно море

Третодизионният италиански клуб Комо проявява интерес към защитника на Черно море Виктор Попов, твърди "Тема спорт". Националът направи силна есен, както и целият тим на варненци, което предизвика интерес от страна на различни скаути. Попов се утвърди не само на "Тича", но и в националния отбор. Комо следи Попов още от лятото, като сега е възможно да излезе с конкретна оферта за правата му.

През миналия сезон Комо остана на крачка от участие в пейофите за Серия А. Сега се движи силно и е един от претендентите за влизане в елита. След 16 кръга отборът от прословутото езеро в близост до Милано има 31 точки. Лидерът Парма е с 34, а вторият Венеция с 33. Преди месец начело на Комо застана Сеск Фабрегас.

В последните години Серия Б се превърна в сериозен пристан за български играчи. Сега в Козенца е Валентин Антов, Димо Кръстев е в Катандзаро, Петко Христов е в Специя, а неговият брат близнак Андреа е в Серия "Ц" в Потенца.

22-годишният Виктор Попов е продукт на школата на Черно море и досега не е играл в друг отбор.

"Тича" може да напусне и още един национал - вратарят Иван Дюлгеров. Той също направи силно развитие в кариерата си в последните сезони. 24-годишният страж е желан от отбори от елита на Турция и Чехия. През октомври се заговори, че вратарят е в полезрението на Спарта (Прага), където преди време варненци продадоха Мартин Минчев.

Ръководството на Черно море е поставило цена от 500 хил. евро за Дюлгеров и ако някой извади въпросната сума, може да го привлече. Затова и ръководството на варненци е започнало да сондира възможността за подсилване на този пост. В последните години Черно море се превърна в една от най-силните школи при вратарите.

  Сподели
154