Лудогорец развали празника на ЦСКА


FUTBOL-TV

Лудогорец развали празника на ЦСКА

ЦСКА загуби в последния си мач на стадион "Българска армия" (в този му вид). "Армейците" инкасираха неприятно поражение с 0:1 от Лудогорец, при това с гол дълбоко в добавеното време на срещата. Бившият играч на ЦСКА Спас Делев се превърна в герой за разградчани и развали празника на 20 000 зрители по трибуните.

Двата тима не направиха много интересен мач, но за сметка на това интересно бе на трибуните, където следваха хореография след хореография.

В началните минути на първото полувреме играта бе равностойна. Малко след това  Дюкенс Назон бе изведен сам срещу Серджио Падт, но нидерландският вратар на гостите спаси, а и нападателят бе в засада. След 30 игрови минути Тобиас Хайнц се озова на добра позиция след като получи пас в наказателното поле от Назон и центрира опасно, като топката тупна точно преди Марселино Кареасо да я засече и да я прати в опразнената врата. В добавеното време на първата част Назон успя да открадне топката от Оливие Вердон. Той центрира в наказателното поле, защитник на гостите не изчисти добре и топката попадна на крака на Джонатан Линдсет, който стреля от движение, но неточно. Малко след това хаитянинът пробва късмета си от далечно разтояние, но ударът му премина встрани от вратата на разградчани. По този начин двата състава се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

През втората част в игра се появи Емануел Шакич, на мястото на Иван Турицов, който бе принудително заменен. Феновете в сектор "В" направиха страхотна хореография в знак на уважение и почит към легендарния футболен магьосник Димитър Якимов. Малко след това срещата бе прекъсната за няколко минути, заради затруднена видимост от множеството факли и димки, които бяха възпламенени. В 70-ата минута Майкъл Естрада замени Матиас Фаетон. Армейците вдигнаха оборотите и в 78-ата минута Хайнц центрира от корнер, а Амос Юга стреля с глава, но над напречната греда. В 83-ата минута Назон комбинира с Линдсет, но изстрелът на норвежецът бе спасен от Падт. Малко след това Кареасо бе повален в наказателното поле на гостите, но главният арбитър остана безмълвен. 

До последния съдийски сигнал червените атакуваха, но нямаха шанс, а вместо това гостите при една от редките си атаки стигнаха до попадение, чрез Спас Делев след спорно положение за засада.

  Сподели
239