Ботев Пловдив се справи с Етър и продължава напред за Купата


FUTBOL-TV

Ботев Пловдив се справи с Етър и продължава напред за Купата

Ботев Пловдив оформи осемте отбора, които през пролетта ще продължат битката за Купата на България от четвъртфиналите. Днес "канарчетата" се справиха с 4:2 като гост на Етър, като в последните 7-8 минути срещата се превърна в истински трилър.

Гостите от Пловдив започнаха по-активно и в първите 15 минути имаха две възможности. Най-напред Николай Минков стреля, но вратарят улови, а по-късно и Антоан Конте пропусна. В 20-ата минута Владислав Найденов беше изведен от дясно, преследваха го двама играчи на Ботев, но ударът му не сполучи.

Най-добрата възможност за първата част се откри пред гостите в 37-ата минута. Тя беше създадена от Ивелин Попов, който намери по страхотен начин Уме Емануел. Африканецът тръгна с топката в наказателното поле, стреля в близкия ъгъл, но Гуарноне се отличи с блестяща намеса.

Двата  отбора продължиха с предпазливите действия и през втората част. Малко преди 60-ата минута Ивелин Попов и Секулич пропуснаха за Ботев, а Мартин Тошев се засуети в наказателното поле, вместо да нанесе решаващ удар от 10-ина метра.

В 65-ата минута Мартин Секулич откри резултата след щастлив рикошет и неразбирателство в защитата на етърци. Акере центрира от дясно, при опита си да изчисти Пламен Димов просто му заложи топката и Секулич я прати в мрежата.

7 минути по-късно канарчетата удвоиха преднината си с много хубава комбинация, завършена от Джеймс Етоо от воле. Ивелин Попов напредна необезопокояван от ляво, спря и подаде мек пас на Ето'о, който от въздуха простреля Гуарноне на вратата на Етър.

Етър тръгна по-смело в атаки в последните минути, което отвори шансове и за контраатаки на Ботев. В 85-ата минута Валери Христов спаси вратата на домакините от трето попадение, а в ответната атака с далечен изстрел Кнежевич прати топката в мрежата и върна интригата.

Но две минути по-късно гостите отново дръпнаха с два гола. Две резерви направиха комбинация - Акере и Степонавичюс, след което литовският нападател сервира топката на Уме Емануел на празна врата, който вкара за 1:3. Етър върна и втори гол, дело също на две резерви. Крум Стоянов проби от ляво и подаде на Ивайло Димитров, който от 5-6 метра не сбърка и пак върна интригата.

В последната минута на добавеното време, когато и италианският вратар на домакините се беше включил в атака, ботевци отнеха топката и направиха контраатака. Любимецът на един от бившите треньори на Ботев - Акере се отскубна и преодоля последния в защитата и на празна врата оформи крайния резултат 4:2.

  Сподели
141