Гуардиола: Челси скоро отново ще се бори за трофеи


Н. Гавазов

Гуардиола: Челси скоро отново ще се бори за трофеи

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола вярва, че Челси на Маурисио Почетино скоро отново ще се "бори за трофеи“ и той е предпазлив относно заплахата, която те биха могли да представляват в неделната среща от Висшата лига на "Стамфорд Бридж".

Откакто Челси победи Ман Сити във финала на Шампионска лига 2020/21, жителите на Западен Лондон преживяха няколко изпълнени със събития сезона под ръководството на четирима различни мениджъри след прехвърлянето на собствеността от Роман Абрамович към Тод Боели и Clearlake Capital.

Привличането от Челси на Коул Палмър от Ман Сити за 40 милиона паунда на 1 септември надхвърли разходите на клуба над 400 милиона паунда за летния трансферен прозорец, както и надхвърли границата от 1 милиард паунда от пристигането на Боели.

Въпреки това, "сините" тепърва ще пожънат напълно плодовете на своите атрактивни разходи и трябваше да се задоволят с катастрофалното 12-о място във Висшата лига през миналия сезон - забележителни 45 точки изоставане от тима на Гуардиола, който спечели титлата.

В момента Челси е на 10-то място в класирането на английския елит след 11 мача през този сезон, но "сините"  показаха признаци на напредък под ръководството на новия наставник Почетино и постигнаха поебда с 4-1 над бившия лидер в лигата Тотнъм в понеделник.

Преди двубоя на "Стамфорд Бридж" в неделя, Гуардиола нарече Челси "важен клуб“ и един от "най-трудните“ съперници, с които отборът му Ман Сити ще се изправи този сезон, и той е уверен, че няма да мине много време преди лондончани да започнат да вдигат трофеи над главите си.

"Челси остава един от най-важните клубове“, заяви Гуардиола на пресконференция в петък. "Те спечелиха Шампионска лига под ръководството на (Томас) Тухел срещу нас.

Вярно е, че не бяха близо до спечелването на Висшата лига през тези сезони, но без съмнение са един от най-силните отбори.

Те са агресивни и имат добри модели. Един от най-трудните мачове, които имаме през сезона.

Опитваме се да поддържаме нивото на нашата игра, но рано или късно Челси ще се бори за титли. Няма съмнение в това".

Гуардиола също говори за бившия дует на Ман Сити Палмър и Рахим Стърлинг.

"Наистина съм доволен [за Палмър], добави Гуардиола. "Една от причините да напусне бе времето за игра и той го получава, така че поздравления за него. Той играе добре и му желая всичко най-добро. Поздравления за Челси и него.

Стърлинг играе наистина добре. Той се върна в най-добрите си моменти от това, което видях наскоро. Това, което направи тук за нас в първите години, бе наистина, наистина важно".

Палмър направи добър старт в живота си в Челси и бързо се утвърди като редовен играч на първия отбор под ръководството на Почетино, като вкара три гола и направи четири асистенции в 11 изяви във всички състезания.

Междувременно Стърлинг също е едно от първите имена в списъка на отборите на Почетино, отбелязвайки четири гола и вкарвайки още два в 13 мача този сезон – допринасяйки за три гола в последните му пет изяви.

28-годишният играч, който направи над 300 мача за седем години за Ман Сити и спечели 11 трофея, се очаква да играе заедно с Палмър срещу действащия шампион на Висшата лига този уикенд.

Що се отнася до гостите, те ще бъдат без Джон Стоунс поради мускулна контузия, но Мануел Аканджи се възстанови от лек проблем с гърба, получен преди победата с 3:0 над Йънг Бойс във вторник в Шампионска лига и е на разположение за игра на "Стамфорд Бридж".

  Сподели
232