Лудогорец този път не допусна грешка срещу Крумовград


FUTBOL-TV

Лудогорец този път не допусна грешка срещу Крумовград

Лудогорец се наложи над Крумовград с 1:0 в мач от 16-ия кръг на родния шампионат. Победното попадение за шампионите вкара Квадва Дуа в 16-ата минута, като това е пореден негов гол в българското първенство в последните дни. 

Това бе първи мач начело на Крумовград на бившия треньор на Лудогорец Станислав Генчев.

"Орлите" откриха резултата в 16-ата минута. Тогава Спас Делев подаде с глава на Квадво Дуа, който на празна врата нямаше проблем да вкара топката в мрежата. Първоначално попадението не бе зачетено заради засада, но след преглед със системата за видео асистенция на съдиите (ВАР) бе преценено, че с топката е играл Божидар Кацаров от гостите и голът бе валидиран. До края на първата част не се случи нищо интересно.

В 60-ата минута на срещата резервите на домакините Пьотровски и Текпетей направиха комбинация, като вратарят Макенджиев трябваше да се намеси след удар на ганаеца.

В 63-ата минута атака, започната от Кайо Видал, премина през Гомес и завърши с удар на Бърнард Текпетей, който бе спасен с една ръка от Макенджиев, а след това защитник на Крумовград изби топката с глава в корнер.

В 69-ата минута Оливие Вердон вкара втори гол на Лудогорец с удар под напречната греда, но попанедението не бе зачетено заради засада на Квадво Дуа, който по-рано бе играл с топката.

Благодарение на трите точки Лудогорец излезе на първо място във временното класиране, като изпревари с една точка ЦСКА. "Армейците" обаче още утре ще имат възможност да си върнат лидерската позиция, ако победят Хебър Пазарджик в София.

  Сподели
221