Ботев Пловдив удари съименниците от Враца в мач с 8 гола (видео)


FUTBOL-TV

Ботев Пловдив удари съименниците от Враца в мач с 8 гола (видео)

Ботев Пловдив победи Ботев Враца с 5:3 като гост в изключително резултатна среща от 14-ия кръг на футболната Първа лига. Успехът бе четвърти за пловдивчани от началото на сезона и ги изкачи на 11-о място във временното класиране с 15 точки. Ботев Враца допусна трета поредна загуба и с 10 точки заема 14-а позиция.

Двубоят бе изпълнен с обрати, след като домакините поведоха в началото, Ботев Пловдив обърна до 2:1, а врачани на два пъти изравняваха. Браян Переа отбеляза два гола за врачани, докато с две попадения за гостите се отличи резервата Емануел Уме.

Домакините от Враца стартираха активно и още в третата минута успяха да вземат аванс. Момчил Цветанов напредна отляво по атаката на Ботев Враца и центрира, а Марко Мажуга засече топката с глава. Вратарят на гостите Хидайет Ханкич първоначално отрази удара, но топката отскочи към Браян Переа, който реализира за 1:0 за врачани.

Две минути по-късно Ботев Пловдив изравни след попадение на Янис Карабельов, който преодоля стража на домакините Федерико Рубио за 1:1. Фаустас Степонавичус можеше да донесе аванс на пловдивчани в 10-ата минута на срещата, но Рубио внимаваше и спаси вратата си.

В 16-ата минута Момчил Цветанов пробва удар от далечно разстояние в атака за Ботев Враца, но не успя да се разпише, а в 23-ата Мартин Христов засече центриране на Даниел Генов, но стреля над вратата на Ботев Пловдив.

Гостите стигнаха до второ попадение в 27-ата минута, когато Фаустас Степонавичус получи удобно подаване от Антоан Бароан и бе точен за 2:1.

Домакините върнаха равенството скоро след почивката. В 50-ата минута Марко Мажуга завърши с попадение за 2:2 опасна атака за врачани, с дейното участие на Момчил Цветанов.

Още пет минути по-късно "канарчетата“ отново излязоха напред в резултата. Влезлият като резерва малко по-рано Емануел Уме бе точен за 3:2 за гостите, пращайки топката в долния ляв ъгъл на вратата на Ботев Враца в 55-ата минута.

Антоан Бароан пропусна нова добра възможност за Ботев Пловдив в 58-ата минута, а две по-късно Ивелин Попов не успя да преодолее стража на врачани.

В 61-ата минута главният съдия на двубоя Стоян Арсов отсъди дузпа за Ботев Враца за игра с ръка на Константинос Балоянис в наказателното поле, а Переа бе точен в 63-ата, оформяйки ново равенство – 3:3.

Уме отбеляза второто си попадение в срещата в 77-ата минута, когато пловдивчани поведоха с 4:3. Само три минути по-късно Антоан Бароан реализира за 5:3 след чудесно изпълнение от дистанция.

До края на мача двата състава създадоха още възможности, но до нов гол не се стигна.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
117