Левски отново си тръгна с победа от "Колежа"


FUTBOL-TV

Левски отново си тръгна с победа от

Левски победи с 3:1 Ботев Пловдив на стадион "Христо Ботев“ в мач от втория кръг на Първа Лига. Точни за "сините“ бяха Рирадиньо в 56-ата минута и на два пъти Джемили в 75-ата и 86-ата минута.

Срещата започна с натиск на "сините“. Уелтън получи топката в 5-ата минута и навлезе към средата на терена, след което стреля от далечна дистанция, но топката премина покрай десния страничен стълб. В 10-та минута Уме Емануел центрира на втора греда, където Красиан Голев отправи удар с глава, който бе отразен от Пламен Андреев. В 13-ата Джеймс Ето'о шутира от средна дистанция към горния ляв ъгъл на вратата, но Андреев успя да извади топката в последния момент.

След заучено положение от корнер за Левски в 17-ата минута, Джавад ел Джемили се озова на стрелкова позиция на границата на наказателното поле и шутира, но Хидайет Ханкич успя да улови топката. Ел Джемили навлезе на пробив в наказателното поле в 26-ата минута отляво, след което шутира по диагонал, но Ханкич внимаваше и отново отрази. Уелтън центрира на втора греда в 36-ата минута, където Роналдо засече с глава от малък ъгъл. Топката бе остра, но Ханкич успя да боксира топката.

Левски започна по-активно и през второто полувреме. В 52-рата минута Ивелин Попов се възползва от рикошет и шутира от границата на наказателното поле, но топката прелетя над напречната греда.

В 56-ата минута Рикардиньо откри резулата след като реализира от дузпа, отсъдена за нарушение срещу него. Ситуацията обаче бе спорна, но след намесата на ВАР, съдията реши даде наказателния удар.

Джавад ел Джемили получи топката около централната линия в 75-ата минута, след което напредна в опразненото пространство, шутира от границата на наказателното поле и прати топката в горния ляв ъгъл на вратата за 0:2.

Фаустас Степонавичюс получи топката на чиста позиция в 81-ата минута, след което навлезе в наказателното поле и шутира в горния десен ъгъл, но Пламен Андреев успя да избие топката.

Красиан Колев центрира топката към границата на наказателното поле, където Точукву Ннади шутира. След рикошет в тялото на Еливс Ману, кълбото достигна до Мартин Секулич, който от близко разстояние прати топката в мрежата - 1:2.  

Малко след това Джавад Ел Джемили овладя рикоширала топка на границата на наказателното поле и с финт се справи с бранител, шутира с левия си крак в горния десен ъгъл на вратата, пазена от Ханкич, за да възстанови преднината от два гола на "сините".

Ботев Пд – Левски 1:3

0:1 Рикардиньо 56' (д.)

0:2 Джавад Ел Джемили 75'

1:2 Мартин Секулич 82'

1:3 Джавад Ел Джемили 86'

  Сподели
272