Черно море взе варненското дерби срещу Спартак


FUTBOL-TV

Черно море взе варненското дерби срещу Спартак

Черно море спечели варненското дерби с 3:2 над Спартак в двубой от 30-ия кръг на Първа лига, игран на стадион “Тича". Точни за “моряците" бяха Васил Панайотов (38′), Даниел Димов (51′) и Влатко Дробаров (74′), а за “соколите" се разписаха Евандро (58′) и Денис Баланюк (83′).

95-тото варненско дерби предложи много емоции, както на терена, така и по трибуните на стадион "Тича". Красива хореография и дъжд от голове заляха препълнения стадион във Варна. 

Първата опасност в мача дойде още в първите минути на двубоя. Дробаров бе намерен в наказателното поле на Спартак след центриране от корнер, стреля с глава, но встрани от десния страничен стълб на вратата на Фигейредо.

В 16-та минута таранът на Черно море Атанас Илиев бе изпуснат от защитата на “соколите" и стреля с глава, но стражът на “соколите" се намеси решаващо и изби в корнер.

Отново Илиев бе в основата на атаката за Черно море в 25-тата минута, когато изтърва да отбележи гол във вратата на Фигейредо. Илиев бе изведен отлично от Алекс Фернандес и излезе сам срещу вратаря на Спартак, но стреля встрани от десния страничен стълб.

Попадението за домакините падна в 38-ата минута чрез Васил Панайотов, който бе точен за 1:0 след асистенция на Мазир Сула.

До края на първата част  отборът на Черно море бе по-активният на терена. 

Преимуществото в игра на домакините се задържа и през второто полувреме. Още в 51-та минута след центриране в наказателното поле на Спартак Даниел Димов отклони топката с глава, удари се в гредата и от втори опит успя да добави за 2:0 в полза на “моряците". 

Грешка в защитата на Черно море позволи на Спартак да организира хубава атака. Иван Йорданов напредна в наказателното поле на “моряците" и да намери оставеният сам пред вратата Евандро. Той не сгреши и върна интригата в двубоя след 2:1 в 59-та минута.

Две минути по-късно Черно море организира нова атака, в основата, на която бе Алекс Фернандес. Опита се да подаде към Атанас Илиев, но Фигейредо се намеси и пресече паса. 

В 63-та минута “соколите" имаха възможност да стигнат до изравяващо попадение. Микелс проби защитата в зелено-бяло по десния фланг и центрира в наказателното поле на Черно море, но нямаше кой да завърши този удар. Топката достигна до Иван Йорданов, който стреля, но ударът му бе блокиран от Виктор Попов.  

В 74-та минута Черно море стигна до третото попадение в дербито на Варна след като Влатко Дробаров бе изпуснат от защитниците в син екип и не пропусна да се разпише за 3:1. 

Влезлият в игра за “соколите" Денис Баланюк върна отново интригата в мача след като успя да намали резултата на 3:2 в 83-та минута. 

До края на двубоя и двата отбора търсиха своята възможност пред врататa, но да ново попадение не се стигна.


Състави: 
Черно море: 25. Иван Дюлгеров, 3. Живко Атанасов, 28. Влатко Дробаров, 6. Виктор Попов, 19. Александър Василев, 27. Даниел Димов (69′ – 77. Стефан Велев), 71. Васил Панайотов, 8. Мазир Сула, 23. Едгар Пашеко (87′ – 2. Цветомир Панов), 11. Алекс Фернандес, 9. Атанас Илиев (79′ – 86. Исмаил Иса)

Резерви: 22. Георги Георгиев, 4. Росен Стефанов, 32. Мартин Дичев, 7. Матеус Машадо, 39. Николай Златев, 35. Арлинд Дакай

Старши треньор: Илиан Илиев

Спартак Варна: 31. Кристиано Фигейредо, 14. Ивей Ромееш, 11. Виктор Митев, 25. Пламен Димов (56′ – 10. Румен Руменов), 6. Луан (90′ – 3. Бен Карамоко), 22. Роберто Хименес, 17. Александър Беолусов, 12. Евандро, 82. Иван Йорданов, 66. Александър Цветков, 7. Лерой Микелс (79′ – 27. Денис Баланюк)

Резерви: 21. Иван Дичевски, 20. Нейтън Олдър, 8. Ивайло Климентов, 45. Даниел Начев

Старши треньор: Тодор Киселичков

Съдия: Никола Попов

  Сподели
270