Арда и Черно море поделиха по точка


FUTBOL-TV

Арда и Черно море поделиха по точка

Арда Кърджали и Черно море завършиха 2:2 в среща от 29-ия кръг на Първа лига, като домакините обърнаха развоя на мача от 0:1 до 2:1, но в края трябваше да треперят за точката у дома. Ел Мами Тета вкара два пъти за Арда, но в 82-ата минута Омар Сако остави кърджалийци 10 на терена.

Черно море си гарантира участие в топ 6, след като събраха 50 точки с днешната. За Арда е ясно, че ще играе за разпределение на местата от 7-о до 10-о.

Старши треньорът на домакините Александър Тунчев направи доста промени в стартовия състав и отборът му имаше контрол върху събитията на терена преди почивката. Първата добра възможност се откри пред Иван Коконов, който обаче в 5-ата минута ритна топката високо над гредата. Последваха пробиви на Ел Мами Тета - на два пъти от дясно, но веднъж нямаше кой да нанесе удар. При втория случай Ласана H'Диайе стреля неточно. Черно море отговори с опасен изстрел на Александър Василев.

В 35-ата минута гостите от Варна поведоха в резултата с първия гол в българското първенство на Мишаел Алвеш Силва. Василев проби от ляво и опита да му върне, топката обаче се отби в защитник на Арда и идеално му се укроти. От по-малко от 10 метра Мишаел Алвеш не остави никакъв шанс на вратаря Анатоли Господинов. Минути по-късно домакините можеха да останат 10 на терена, но съдията Станимир Тренчев изгледа ситуация на монитора и прецени, че Пламен Крачунов чисто е отнел топката от Атанас Илиев.

В последната минута на първата част Станислав Иванов можеше да изравни, след като отне топката от Дробаров и преодоля вратаря Иван Дюлгеров. Навременна намеса на Росен Стефанов обаче не позволи да се стигне до гол.

В 52-ата минута домакините от Арда изравниха. Това стана благодарение на контраатака, която беше изработена от Радослав Цонев. Той видя включващия се по дясното крило Ел Мами Тета и му пусна дълъг пас. Крилото надбяга без проблеми защитника на Черно море Влатко Дробаров и сам срещу вратаря Дюлгеров не сбърка. Попадението беше проверено с помощта на системата ВАР за евентуална засада на голмайстора, но такава нямаше. Две минути по-късно голмайсторът подаде на Станислав Иванов, който обаче не улучи вратата от десетина метра.

Обратът обаче стана факт в 56-ата минута, когато Ел Мами Тета вкара второто си попадение в мача. Абубакар Тунгара отне топката при изнасяне на гостите и подаде на съотборника си, който с първото докосване я прати в мрежата.

Но варненци изглежда нямаха намерение да се предадат и в 65-ата минута изпуснаха страхотно положение. Виктор Попов проби от дясно и центрира отлично на главата на Атанас Илиев. Таранът стреля, но Анатоли Господинов запази вратата си с чудесна намеса. Арда остана с 10 души заради директен червен картон на Омар Сако и веднага варненци опитаха да обърнат хода на мача. Виктор Попов в 84-ата минута от малък ъгъл отправи много мощен удар, но вратарят Господинов внимаваше.

Направените смени от Илиан Илиев дадоха резултат и в 91-ата минута Матеус Машадо изравни. Това стана след пробив и центриране на Александър Василев от ляво. Машадо стреля, Господинов отби топката, но тя беше достатъчно силна и премина голлинията. В последните секунди Черно море можеше да стигне и до победата, но гредата спаси Арда след опит на Исмаил Иса за задна ножица.

  Сподели
156