Дузпа помогна на ЦСКА 1948 за успех срещу 10 от Локо Пловдив (видео)


FUTBOL-TV

Дузпа помогна на ЦСКА 1948 за успех срещу 10 от Локо Пловдив (видео)

ФК ЦСКА 1948 победи гостуващия Локомотив Пловдив с минималното 1:0 в среща от 27-ия кръг на родния шампионат. Единственото попадение в мача отбеляза Педриньо малко след началото на второто полувреме от дузпа, а при ситуацията Джовини Трупе от тима на гостите получи червен картон.

Големият проблем за домакините беше отсъствието на голмайстора Ивайло Чочев, който получи травма на загрявката преди двубоя.

В 35-ата минута Локомотив пропиля най-чистото си положение, след като Джовани уцели гредата.

В края на първото полувреме Радослав Кирилов преодоля съперник, след което подаде топката на Георги Русев, чийто удар беше спасен от вратаря.

Началото на второто полувреме предложи по-интересни моменти. В 48-ата минута Светослав Диков нанесе удар към далечния ъгъл, Динко Хоркаш изби, но топката остана близо до голлинията. Радослав Кирилов беше на добра позиция, но беше съборен от Джовани Трупе и реферът Волен Чинков отсъди дузпа и изгони играча на гостите.

Ситуацията беше прегледана от системата за видеоарбитраж заради съмнение за засада при головата атака, но такава нямаше и ВАР потвърди решението на съдията. Педриньо застана зад топката и хладнокръвно реализира, а това е първото му попадение от началото на шампионата.

В 71-ата минута грешка на Мартин Паскалев можеше да бъде наказана от Радослав Кирилов, но ударът му излезе в аут.

До края на двубоя двата отбора не успяха да създадат опасни голови положение и ЦСКА 1948 спечели с 1:0.

След успеха "червените" остават на трето място в класирането с 57 точки актив, а пловдивчани са на шеста позиция с 43.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
340