Славия се добра до финала след драма срещу Пирин (видео)


А. Павлов

Славия се добра до финала след драма срещу Пирин (видео)

Славия се класира на финала за Купата на България, след като отстрани Пирин на полуфиналите.
Белите се наложиха със 7:6 след изпълнение на дузпи, като резултатът в редовното време и след продълженията остана равен (1:1). Славия поведе в резултата в 45-ата минута, когато Даниел Пеев се разписа от дузпа, отсъдена за спорно нарушение на Митревски срещу Божов.

Това обаче не разстрои играта на благоевградчани. Напротив, през втората част те поеха контрола върху срещата. Тимът създаде няколко добри положения и в крайна сметка стигна до равенството в 70-ата минута. След центриране от корнер защитата на Бялата лавина не сe намеси убедително и топката попадна у Димитър Наков, който вкара отблизо за 1:1.

Момчетата на Костадин Ангелов можеха да нанесат съкрушителен удар на своя опопент, но в заключителните минути Мирослав Ризов не съумя да порази целта.

Така мачът отиде в продължения, а там двата отбора предпочитаха да действат по-предпазливо с цел да не допуснат попадение.

След като резултатът остана 1:1 и след 120 минути игра, Славия и Пирин трябваше да излъчат победителя от мача след удари от бялата точка. При тях станахме свидетели на истинска драма, като първо Орлетата можеха да спечелят двубоя. Антон Карачанаков обаче не успя да предолее Емил Петров и след нов пропуск на Ризов софиянци се класираха на финала, където ще срещнат ЦСКА.

При дузпите:

1:0 Георги Христов
1:1 Янко Сандански
2:1 Николай Божов
2:2 Димитър Наков
3:2 Даниел Пеев
3:3 Юлиян Попев
4:3 Том Мансаров
4:4 Крум Бибишков
5:4 Жуниор
5:5 Иван Цветков
6:5 Филип Филипов
6:6 Александър Якимов
6:6 Радослав Димитров - пропуска
6:6 Антон Карачанаков - пропуска
7:6 Диян Молдованов
7:6 Мирослав Ризов - пропуска

Снимка: www.sportal.bg

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
149