Пирин, Академик и Видима с много важни домакински победи


А. Терзийски

Пирин, Академик и Видима с много важни домакински победи

Намиращите се на последните три места в класирането отбори на Академик София, Видима-Раковски и Пирин записаха ценни победи в домакинствата си от 22-ия кръг на родната ни "А" група, като те имат изключителна важна стойност с оглед на това, че бяха постигнати срещу преки конкуренти в борбата за оцеляване в елита на България.

Благоевградчани надделяха с минималното 1:0 тима на Калиакра Каварна пред собствена публика на стадион "Христо Ботев" и благодарение на това добавиха към своя актив ценни три точки. Така важното попадение за "орлетата" бе отбелязано от Башлиев в 36-ата минута на двубоя.

"Студентите" също регистрираха успех с 1:0, но срещу тимът на Монтана, като срещата се проведе на стадион "Славия" в столичния квартал "Овча Купел". Единственият и победен гол за Академик реализира Бонфим още в 13-ата минута, когато успя да се възползва от груба грешка в противниковата защита и простреля вратарят на гостите Левашки.

Отборът на Видима-Раковски пък се наложи над Сливен с 2:1. Домакините набързо съумяха да вземат аванс от два гола срещу своя съперник след попаденията на Щърков и Стойчев, като този резултат се запази и до края на първото полувреме. След почивката "войводите" все пак успяха да стигнат до почетен гол във вратата на Видима, дело на Георгиев в 52-ата минута на мача.

  Сподели
128