Българският футбол се завърна! Дунав удари Черно море


FUTBOL-TV

Българският футбол се завърна! Дунав удари Черно море

Черно море отстъпи на Дунав Русе с 0:1 в контролна среща на стадион “Тича“ във Варна.

В 7-ата минута Денислав Ангелов се пребори за една спорна топка в половината на гостите, нахлу в наказателното поле, но вместо да стреля, потърси пас към Петър Вуцов и сгреши. Малко след това Денислав Ангелов стреля с глава след центриране на Мартин Дичев, но над вратата. В 25-ата минута Стефан Христов изведе Свилен Щерев, който намери Долапчиев в наказателното поле. Нападателят на Дунав стреля, но Иван Дюлгеров успя да парира удара. В 34-ата минута Стефан Христов се озова на добра позиция и стреля, но покрай вратата. В 36-ата минута Макенджиев сгреши с подаването, топката попадна във Велислав Василев, който се опита технично да го прехвърли, но топката срещна тялото на бранител.

След почивката треньорите на двата отбора направиха по няколко смени. В 60-ата минута Велислав Василев успя да вкара топката в мрежата на русенци, но голът не бе зачетен заради засада. Иначе варненци създадоха добра атака по десния фланг. Денислав Ангелов получи пас по крилото, нахлу в наказателното поле и потърси пас успоредно на вратата. Топката достигна до Николай Златев, който опита удар, но топката срещна крака на бранител. В 65-ата минута Дунав поведе в резултата. Юлиян Ненов бе съборен в наказателното поле от Мирослав Енчев и главният рефер отсъди дузпа. Въпреки, че хвана ъгъла Иван Дичевски не успя да избие удара на Ненов за 1:0.

В 70-ата минута Курьор отправи удар от границата на наказателното поле, но на двратата.  В 79-ата минута Денислав Ангелов проби отдясно и центрира по земя, но топката бе избира в корнер, след който не последва опасност. Малко след това Велислав Василев пусна прецизен пас към Денислав Ангелов, който успя да стигне до топката и да отправи удар, но в тялото на вратаря.

До края на двубоя варненци създадоха няколко добри атаки, които обаче не успяха да звършат по най-добрия начин.

  Сподели
422