Тигрите няма да успеят да се противопоставят на Левски


Л. Михайлов

Тигрите няма да успеят да се противопоставят на Левски

Витоша Бистрица - Левски
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 19.11.2017 г.
Час: 17:30
Съдия: Георги Давидов


Витоша Бистрица приема Левски на националния стадион в среща от 16-ия кръг на Първа лига. "Тигрите" вече имат готов стадион, но въпреки това прецениха, че ще играят домакинските си двубои срещу столичните грандове на стадион "Васил Левски". Иначе двубоят противопоставя последния срещу третия във временното класиране и всичко друго, освен за успех за гостите, би се считало за сензация. Прогнозата на Futbol-tv и Futbolbet е за знак - 2.

През последната седмица на "Герена" се говори за всичко друго, но не и за предстоящия мач срещу "Бистришките тигри". Собственикът на тима Спас Русев взе решение в Левски повече да няма спортен директор. Всичко това води до много въпросително относно бъдещето на Даниел Боримиров, който бе на този пост до момента. Новият силен човек на "Герена" пък се казва Асен Букарев, който вече ще заема нова длъжност - мениджър и координатор на спортно-техническата дейност.

Добрата работа на Делио Роси обаче продължава да носи слухове за неговото напускане. Последните спекулации пращат специалиста в националния тим на Италия. Както вече стана ясно Джампиеро Вентура вече не е селекционер на "адзурите" и медиите на Ботуша вече спекулират с няколко имена, сред които е и това на Роси.

Иначе треньорът на Левски реши да даде втори шанс на Франсис Нар и Симон Сандберг. Те бяха върнати в първия отбор и в дните до 15 декември, когато е последният мач на отбора, ще могат да докажат, че заслужат да останат и през пролетта. Не е изключено и двамата да попаднат в състава за мача срещу Бистрица.

Нападателят Жуниор Мапуку също ще бъде на разположение на Делио Роси за мача на Левски срещу Витоша. Таранът се оплакваше от болежки в глезена, но вече е възстановен и ще попадна в групата за мача. На линия ще са и звездите на отбора Давид Яблонски и Гарбиел Обертан. Двамата също лекуваха контузии, но ще бъдат в стартовия състав срещу "Бистришките тигри".

Лекарският щаб на Витоша прави всичко по силите си да вдигне на крака Григор Долапчиев. През седмицата голмайсторът на Витоша започна подготовка на пълни обороти. В средата на миналия месец юношата на ЦСКА хвърли патериците и се подложи на физиотерапия, след като получи фрактура на крака при гостуването на Дунав на 10 септември.

Сега обаче, два месеца по-късно, Долапчиев е напълно възстановен и от началото на тази седмица вече се готви наравно със своите съотборници. Това е чудесна новина за спортно-техническия щаб на Витоша Бистрица, тъй като Григор започна изключително силно престоя си в редиците на бистричани. В първите шест кръга Гришо реализира четири попадения. Младият голаджия първо донесе историческата първа точка за Витоша при домакинството на Етър (1:1), а освен това наказа два пъти шампиона Лудогорец при загубата с 2:4, а освен това вкара и във вратата на ЦСКА, при загубата на тима му с 1:6.



ПРОГНОЗА: ВИТОША БИСТРИЦА - ЛЕВСКИ 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - Витоша Бистрица

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
04.11.2017 Първа ПФЛ Етър Велико Търново 2 - 0 Витоша Бистрица
27.10.2017 Първа ПФЛ Витоша Бистрица 1 - 2 Черно море
22.10.2017 Първа ПФЛ Витоша Бистрица 0 - 1 Берое
16.10.2017 Първа ПФЛ Септември София 1 - 0 Витоша Бистрица
30.09.2017 Първа ПФЛ Витоша Бистрица 2 - 4 Ботев Пловдив


Последни 5 срещи - Левски София

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
04.11.2017 Първа ПФЛ Левски София 1 - 0 Локомотив Пловдив
29.10.2017 Първа ПФЛ Лудогорец Разград 2 - 0 Левски София
25.10.2017 Купа на България Монтана 0 - 1 Левски София
21.10.2017 Първа ПФЛ Левски София 2 - 2 ЦСКА София
15.10.2017 Първа ПФЛ Етър Велико Търново 0 - 1 Левски София


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
30.07.2017 Първа ПФЛ Левски София 2 - 0 Витоша Бистрица
  Сподели
322