БФС разясни ситуацията с жалбата на ЦСКА - София


Н. Гавазов

БФС разясни ситуацията с жалбата на ЦСКА - София

От Спортно-техническата комисия на БФС разясниха ситуацията с неосъществената жалба на ЦСКА за мача с Лудогорец в Разград от изминалия кръг в Първа лига. "Червените" се заканиха, че ще се оплачат официално от съдийството, но се оказа, че това няма как да се случи, тъй като делегатът на мача Йордан Гулев е приел контестацията на "червените" 22 минути след крайният срок.

Ето цялото решение на БФС по случая:

Решение - 07.11.2017 г

- СТК, след като разгледа провелите се срещи от 15-ти кръг на Първа лига и 14-ти кръг на Втора лига, констатира, че има несъответствие в постъпилите данни в Електронното първенство и в постъпилите документи на длъжностните лица в срещата ПФК "Лудогорец 1945" Рз - ПФК "ЦСКА - София" Сф. В електронното първенство няма отразено заявление на ПФК "ЦСКА-София", че ще следва жалба от съдийско естество, срещата е завършила в 19,53 и срока за подаване на жалбата съгласно чл. 36, ал.4 от Наредбата за първенствата и турнирите в системата на БФС за сезон 2017/2018 е съответно най-късно до 20,53. В документите на делегата на срещата в 21,15 е отразено от представител на ПФК "ЦСКА-София", че ще следва жалба от съдийско естество. Предвид горното поради пресрочване на заявлението за подаване на жалба, същата не следва да бъде разгледана от Съдийската комисия при БФС.

- За нарушаване на чл. 36, ал. 4 от Наредбата за първенствата и турнирите в системата на БФС за сезон 2017/2018, делегата на срещата се наказва съгласно Статута на делегата в системата на БФС.

Ето какво гласи и въпросната ал.4: Когато жалбите са за формално нарушение на Правилата на играта футбол или други пропуски от съдийско естество, ФК, който възнамерява да обжалва, е длъжен да впише в протокола на футболната среща най-късно 1 (един) час след завършването й, че възнамерява да подаде жалба. При липса на такова вписване, подадената жалба се оставя без разглеждане.

 

  Сподели
113