Лудогорец удари по шампионските амбиции на Левски


FUTBOL-TV

Лудогорец удари по шампионските амбиции на Левски

Лудогорец се наложи с 2:0 над гостуващия Левски в среща от 14-ия кръг на Първа лига. Двата отбора очаквано изиграха нервен мач, като интересни положения не липсваха. Върджил Мисиджан откри резултата след около 10 минути игра, след като завърши майсторски отлична контраатака на домакините.

Буш и Обертан бяха близо до гол за Левски, но и двамата нямаха късмет да се разпишат. След малко повече от половин час игра "орлите" вкараха втори гол. Митрев изби топката след едно центриране, а след това кълбото се върна у Пластун, който бе точен. Играчите на гостите наобиколиха страничния рефер, за да искат засада на Пластун и Марселиньо. В крайна сметка съдията Волен Чинков отмени попадението, а Димитър Димитров поиска обяснение от съдията, който реши да изгони Херо на трибуните.

В 59-ата минута Вандерсон вкара топката за трети път във вратата на гостите, като този път попадението бе зачетено. До края до нов гол не се стигна и в крайна сметка шампионите и лидери в класирането дръпнаха на днешния си съперник с 11 точки. Между двата тима обаче остава втория ЦСКА, който е на пет от първото място.

Снимка: Официален сайт на Левски

  Сподели
110