Дяков пред напускане на Лудогорец


Н. Гавазов

Дяков пред напускане на Лудогорец

Светослав Дяков е на път да напусне клуба след шестгодишна вярна служба, съобщава България днес. Договорът на халфа изтича в края на сезона и засега индикациите са, че той няма да бъде продължен. В последно време Дяков вече не е основен играч на шампионите и все по-често сяда на резервната скамейка. Той се появи като смяна в края и в мача срещу португалския "Брага" в Лига Европа. Новият треньор на Лудогорец Димитър Димитров-Херо предпочита да залага на привлечения наскоро поляк Яцек Горалски на поста на Дяков и смята дългосрочно да залага на него за сметка на българина.

"Засега с Дяков са водени само предварителни разговори за нов договор, но ръководството и треньорският щаб не изгаря от огромно желание да задържи капитана си", разкри източник, запознат с текущите дела в Разград.

От Лудогорец смятат да предложат краткосрочен нов договор на халфа с понижени финансови параметри. Дяков вече е на 33 години и не влиза в дългосрочните планове на разградчани. По подобен начин от "Лудогорец" вече си тръгна друг заслужил ветеран - Йордан Минев. Той се раздели далеч не по най-добрия начин с разградчани и нападна клуба, след като премина в "Ботев".

Ситуацията е твърде вероятно да се повтори и с Дяков, който също вече е в графата "пенсионери". Халфът също няма намерение да намалява заплатата си, която далеч не е от най-високите в Разград. От Нова година капитанът на шампионите може да преговаря с нов отбор, а от лятото да напусне като свободен агент.

Преди две години халфът бе близо до трансфер в Китай, но предпочете да остане в Разград. Напоследък кариерата на Дяков върви стремглаво надолу. Той загуби капитанската лента и дори мястото си в националния отбор в последните квалификации и по всичко личи, че селекционерът Петър Хубчев няма намерение да разчита на него в бъдеще. През лятото Дяков получи и контузия, заради която пропусна началото на първенството и все още не може да влезе в най-добрата си форма. За неговото бъдеще се очаква и крайното решение на треньора Димитър Димитров-Херо, но най-вероятно Дяков ще си тръгне от Разград след края на сезона.

 

  Сподели
113