Левски ще се справи с Черно море


FUTBOL-TV

Левски ще се справи с Черно море

Левски - Черно море
Стадион: "Виваком арена-Георги Аспарухов", София
Дата: 01.10.2017 г.
Час: 17:30
Съдия: Станислав Тодоров



Левски приема Черно море на своя стадион в среща от 11-ия кръг на Първа лига. "Сините" са фаворити с оглед на амбициите им за челно място и най-вече заради сътресенията и треньорската рокада при "моряците". Futbol-tv и Futbolbet предлагат на читателите си знак - 1.

Последното попълнение на Левски Жерсон Кабрал се очаква да започне титуляр в мача с Черно море. Холандецът влезе като смяна в двубоя с Берое (0:0) в Стара Загора. Той се появи на терена в 62-ата минута, когато замени Антонио Вутов. След това бившият футболист на Спарта Ротердам застана на десния фланг на атаката. На няколко пъти той направи добри пробиви по крилото, а след това влизаше в зоната пред наказателното поле и отправяше опасни удари.

Доброто му включване ще му осигури място в стартовите единадесет срещу варненци. Това означава, че някой измежду Роман Прохазка и Антонио Вутов ще седне на резервната скамейка. Двамата не са особено убедителни в последните двубои на “сините". През миналия сезон словакът реализира 8 гола за Левски, докато през тази кампания е с нула в първите си 10 двубоя. Антонио Вутов пък е с едно попадение на сметката си - при успеха с 2:0 над Витоша Бистрица.

Междувременно босът на Левски Спас Русев проведе среща с треньора Делио Роси. Босът имаше работна вечеря с италианеца в изискан ресторант в София. Тя се състоя във вторник. На нея бизнесменът се запозна със състоянието на отбора. Роси пристигна в Левски по настояване именно на собственика. Той се ползва с пълното му доверие.

Другата рокада в тима вероятно ще е в нападение, където Буш може би ще седне на пейката за сметка на Жуниор Мапуку. И двамата показват сходни качества по време на тренировки, като треньорският щаб не желае нито единия да бъде със статут на резерва. По всичко личи, че таран на отбора ще бъде този, който се намира в по-добра форма към настоящия момент.

В лагера на Черно море настроението продължава да бъде минорно. Георги Иванов подаде оставка, като все още се търси негов заместник. Бившите треньори на Лудогорец Стойчо Стоев и Георги Дерменджиев бяха сред спряганите имена, но последният по всичко личи, че няма да започне работа на "Тича". Временният наставник на Черно море Емануил Луканов прави всичко по силите си, за да надъха отбора за гостуването на Левски.

"Имам възможността да върна Черно море, където беше в първите кръгове. Нямам представа как ще се процедира и за колко време ще съм начело. Не е невъзможно да победим срещу Левски на "Герена". Имаме проблеми с двама-трима футболисти и те са от физическо естество. Лекарският щаб ще направи всичко възможно да ги възстанови до мача с Левски и те да са в оптимално състояние за срещата", заяви наставникът на варненци.

Емил Янчев, Иван Дюлгеров и Александър Александров пропуснаха част от тренировъчния процес на Черно море през седмицата. Последният със сигурност ще получи почивка и няма да играе срещу Левски. И тримата играчи са болни от грип, като участие в двубоя на Янчев и Дюлгеров ще бъде под въпрос. Добрата новина е, че Мариян Огнянов ще стартира като титуляр за тима. Бившият играч на Левски пропусна няколко двубоя на Черно море заради травма. Той се оплака от натъртване в областта на ребрата, което дори му е пречило на дишането. Сега обаче той е възстановен и ще стартира от първата минута на "Герена".

Иначе аут за мача с Левски е бившият им играч Амаду Сукуна. Французинът е с болки в коляното и отпада от сметките на Емануел Луканов за срещата със “сините".



ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - ЧЕРНО МОРЕ 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
241