Томаш: ЦСКА-София показа класа след почивката


Н. Гавазов

Томаш: ЦСКА-София показа класа след почивката

Старши-треньорът на Берое Александър Томаш сподели мнение за домакинската среща с ЦСКА-София от седмия кръг на Първа лига. Както е известно, столичани победиха старозагорци с 3:0 и нанесоха първо поражение на беройци през този сезон.

"Видях един силен "Берое" през първото полувреме. "Берое", който се опитваше да се надиграва с ЦСКА-София. "Берое", който искаше да отбележи гол. Търсихме го. "Берое", който получи един нелеп автогол, който психически повлия и това ме тормози в момента, защото второто полувреме не изглеждахме по начина, по който мислихме. Но си мисля, че първото полувреме беше едно от най-труднте полувремена за "ЦСКА-София" през този сезон. Може би по-трудно и от "Лудогорец". Има много работа. Имаме много грешки, но като цяло момчетата се стараха страшно много." - каза Томаш.

"Не отдавам спада само на автогола, а и на това, че не успяхме да отбележим. Имахме ситуациите. Ако бяхме отбелязали гол на "ЦСКА-София" имахме начертан план по който да се опитаме да ги изнервим. Мисля си, че щеше да се получи. Затова е интересен футбола. "ЦСКА-София" успяха да ни хванат на 2-3 контри през първото полувреме. Трябва да работим още, има още неща, които да доизкусуряваме. Ако трябва да бъдем искрени и честни "ЦСКА-София" ни победи второто полувреме с класа." - допълни той.

"Казах, че ни победиха с класа. Мисля, че Охене е един класен футболист. Имаме много класни футболисти, но ние сме отбор на 2 месеца и половина. Все още психологическите ни връзки не са по начина по който трябва да бъдат. Трябва да бъдем по-сдържани. Хареса ми нещо друго - че въпреки неприятния резултат момчетата се опитваха до края да се противопоставим. Търсихме гола. Но за всички се видя, че "ЦСКА-София" са физически наистина доста здрав отбор, както казах и преди седмица. На много отбори ще им бъде доста трудно в този компонент." - обясни треньорът.

"Взехме футболисти, които имат класа и които трябва да дадат всичко в полза на отбора както го направим Камбуров в тези два мача. Мисля, че са хора, които са отдадени, амбицирани и могат да дадат страшно много на футбола. Мисля, че ще помогнат за нашия отбор." - каза още той.

"Ще направим всичко възможно Иван Иванов да е готов за "Черно море". Има си и физически някои проблеми, но съм убеден, че с правилна и точна работа и дано всичко по документацията е както трябва, за да може да бъде част от отбра и ние като треньорски екип да преценим кога да го използваме." - сподели Томаш.

"Точна прогноза не мога да дам кога "Берое" ще може да покаже 90 минути по начина по който игра през първото полувреме. На "ЦСКА-София" им трябваше година и половина, за да представляват това, което представляват между 60-та и 75-та минута. По статистика "ЦСКА-София" са най-силни в първите 15 минути, когато са отбелязали са четири гола и последните 15 минути, когато са вкарали 5 гола. Аз това нещо не го видях днес. Говоря за неща, които са тренирани и работени. Видях един смел "Берое", който искаше да победи. Срещу нас имаше добър отбор и добри индивидуални футболисти. Отчитаме го. Смея да твърдя, че с точна работа от абсолютно всички в "Берое", отборът ще се противопоставя по-добре срещу такива отбори от днес." - обясни той.

"Ще работя страшно много в тази насока. Във футбола много бързо се сменят настроенията. Аз днес съм много щастлив, но не от резултата, а от това, че се получи един празник. Хората дойдоха на стадиона. Искам да виждам още по-пълен стадион. Убеден съм, че играта на "Берое" ще се подобрява и ще бъде атакуваща. Щом накарахме отбор като "ЦСКА-София" да играе защитно, значи се съобразяват с нас." - допълни специалистът.

"Щом ми задавате въпроса дали може да привлечем някого, значи сте запознат с нещо. Може би вие трябва да ми кажете? Всичко е възможно." - каза Томаш.

"Търсим съперник за контрола, но не можем да намерим съперник. Доста отбори ни отказаха, 6-7 отбора." - завърши той.

 

  Сподели
237