Левски ще вземе най-старото столично дерби


FUTBOL-TV

Левски ще вземе най-старото столично дерби

Левски - Славия
Стадион: "Виваком арена-Георги Аспарухов“, София
Дата: 26.08.2017г.
Час: 21:00
Съдия: Ивайло Стоянов


Левски приема Славия на своя стадион в най-старото столично дерби, което е от програмата на 7-и кръг в Първа лига. "Сините" се справят доста добра, откакто начело на тима е Делио Роси. "Белите" от своя страна показаха, че могат да направят изненада, особено в случаите, когато не са спрягани за фаворит. Все пак, прогнозата на Futbol-tv и Futbolbet е за знак - 1.

В Левски обаче продължава да се говори за всичко друго, но не и за предстоящия им футболен мач. От "Герена" продължават да се носят слухове за трансфери. Последната "бомба" е свързана с името на Николай Михайлов. Националният страж опитва да си уреди трансфер в чужбина, но на този етап удря на камък. Синът на Боби Михайлов вече дори е водил преговори с шефовете на Левски и е много възможно скоро да се стигне до сделка.

Всичко това логично доведе до раздялата с Боян Йоргачевич. Раздялата му със “сините" на практика вече е факт, като се очаква единствено завръщане на Спас и Евгени Русеви от чужбина, за да се официализира. Други двама, които си тръгват са Нар и Адениджи. Двамата африканци бяха отлъчени от основната група на Левски за последните няколко тренировки и в момента се готвят отделно, след като не попадат в сметките на новия старши треньор Делио Роси.

Иначе едно от последните занимания на 26-кратните шампиони на България пропусна лятното румънско попълнение Нелуц Рошу, който има здравословни проблеми и не може да тренира наравно с останалите си съотборници. С контузия и под въпрос за предстоящото дерби със Славия е и десният бранител Милош Цветкович.

“Моята амбиция е да изведа отбора на високо ниво. Когато преговарях с президента на Левски, той не ми постави за задача да спечелим титли или купи, въпреки че това е съвсем нормално за такъв клуб. И все пак той не го поиска от мен. Каза ми просто да започна да работя. Колко време ще трябва? Дали една, две, три или десет години, бъдещето ще покажа. Хората ме приеха много добре и искам да им благодаря за това. Зная, че очакват много от мен. Не съм магьосник, нито екстрасенс, че да променя нещата с магическа пръчка, но ще дам всичко от себе си, за да ги подобря", заяви треньорът на Левски.

В лагера на Славия настроението е минорно. Треньорът на тима Златомир Загорчич е бесен от играта на тима в последния мач, когато столичани загубиха у дома срещу Етър (1:2). Не е изключено да има малко промени в тима в сравнение с титулярите, които стартираха срещу "виолетовите".

"Имаме много голям проблем в защита. Всички хора не са минали подготовка. Една победа от началото на сезона е малко, а аз очаквах много повече. Очаквах победи и в трите ни домакински мача. Имаме нужда да се подсилим, за да направим конкуренция", коментира Загорчич.

Утрешният мач между Левски и Славия ще бъде специален. Това ще бъде 500-ият софийски сблъсък в елита от създаването на "А" група през 1948 г.




ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - СЛАВИЯ 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
225