Делио Роси ще направи успешен дебют начело на Левски


FUTBOL-TV

Делио Роси ще направи успешен дебют начело на Левски

Левски - Дунав
Стадион: "Виваком арена-Георги Аспарухов“, София
Дата: 13.08.2017г.
Час: 21:00
Съдия: Волен Чинков


Левски приема Дунав на своя стадион в среща от 5-ия кръг в Първа лига. Двубоят ще бъде дебют за новия треньор на Левски Делио Роси, както и неговите помощници Феделе Лимоне, кондиционният треньор Матия Винченци и треньорът на вратарите Доменико Ботичела, които получиха картотеки от БФС. Роси пропусна предния двубой на тима (загуба с 0:2 от Верея), когато на пейката бе Асен Букарев. Прогнозата на Futbol-tv и Futbolbet е за знак - 1.

За първи път през този сезон настроението в лагера на Левски е добро. Всички играчи се раздават максимално на тренировките, като целта им е да впечатлят новия треньор. Не е изключено Роси да направи някоя друга промяна в сравнение с играчите, на които залагаше Николай Митов.

Със сигурност Иван Горанов ще пропусне и домакинството на Дунав. Левият защитник на Левски се контузи в двубоя с Локомотив Пловдив, завършил при нулево равенство. След това той пропусна победата с 2:0 над Витоша Бистрица, както и гостуването на Верея (0:2). В негово отсъствие титуляр по левия фланг на отбраната беше Мики Орачев. Именно той се очаква да замени Горанов и в неделя срещу Дунав.

Новият треньор на Левски има една основна въпросителна за предстоящия мач. Той все още се колебае за това кой да води атаката на тима, като вариантите са два Жуниор Мапуку или Сержиу Буш. Първият стартира сезона за "сините", но няколко слаби изяви му костваха титулярното място за сметка на бившия играч на ЦСКА. Именно румънецът е с малко по-сериозни шансове отново да бъде сред стартовите 11.

Треньорът вече направи своя неофициален дебют, след като преди броени дни отборът му допусна изненадващо поражение с 1:3 от Сливнишки герой. По последна информация Делио Роси е останал крайно разочарован най-вече от слабото ниво на тактическа дисциплина в тима.

В лагера на Дунав имаше лек скандал през седмицата. След като отборът от Русе не успя да победи Етър Велико Търново на свой терен, се стигна до покачване на напрежението. На тренировка през седмицата се е стигнало до спречкване между треньора Веселин Великов и футболист на тима. Самият наставник призна за това, но се опита да излезе бързо от ситуацията.

"Имам представа за какво става въпрос. Това са нормални неща, които се случват във всеки отбор. Но след това се изясняват и всичко е наред. Не мога да разбера защо се преувеличава?! Всичко в Дунав е наред по време на тренировъчния процес. Тези интриги нямат край. Това, което правят момчетата ми е подвиг. Явно резултатите, които постигаме са трън в очите на някои хора. Но това ни амбицира и ни прави още по-силни", заяви Великов.

"Трябваше задължително да спечелим мача срещу Етър, но да се надяваме, че ще наваксаме пропуснатото срещу Левски. Имаме нужда от време, защото Попадийн и Станоев са нови момчета, Аясс ни липсва в средата на терена. Дано Станоев го замести успешно, но ще му трябва време да се адаптира към отбора. Дано срещу Левски се представим, както и в последния ни мач с тях в София", добави още наставника на Дунав.



ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - ДУНАВ 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
302