ЦСКА ще стартира сезона с победа в столичното дерби срещу Славия


FUTBOL-TV

ЦСКА ще стартира сезона с победа в столичното дерби срещу Славия

Славия - ЦСКА
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 15.07.2017г.
Час: 21:00
Съдия: Стефан Апостолов


Славия приема ЦСКА на националния стадион "Васил Левски" в среща от 1-ия кръг на Първа лига. "Армейците" са фаворити с оглед на амбициите на клуба за предстоящия шампионат. От щаба на 31-кратните шампиони обявиха, че целта на отбора за този сезон задължително ще е спечелване на титлата. Прогнозата на Futbol-tv и Futbolbet са за знак - 2.

Голямата новина от лагера на ЦСКА е отсъствието на Антон Недялков. Левият защитник е почувствал силни болки в бедрото и спортно-техническото ръководство е преценило, че е по-добре здравето му да не бъде рискувано, а да бъде оставен да почива до дербито с Лудогорец, което след седмица. Очаква се в понеделник Недялков да поднови тренировки с "червените" и на 22-ри юли да бъде пуснат в игра. Почти сигурно неговото място ще заеме Дюлгеров, но с шансове е и Стойчо Атанасов. Останалите трима в защита са ясни - Манолев, Бодуров и Чорбаджийски.

На вратата ще е Георги Китанов, макар да се очаква, че шансове за изява ще получава и новото попълнение - считаният за резервен страж - Витаутас Черниаускас. Друго ново попълнение пък ще запише официален дебют за тима. Става дума за Тиаго Родригес, който стартира като титуляр в контролата с Берое преди дни. Все пак - не е изключено той да остане на пейката за сметка на Густаво Кулма.

Останалите играчи на ЦСКА също изглеждат лесно предвидими -  Симао, Рубен Пинто, Меркадо, Десподов и Каранга. "Предстои ни сериозен мач срещу Славия. Съперникът е съставен от млади български играчи, както и един амбициозен треньор. Именно този наставник показва резултати от момента, в който дойде на "Овча купел". Те обаче не ни интересуват, важно е само какво ще покажем ние. Трябва да сме постоянни и да подходим сериозно към мача. Да, наблюдавали сме Славия в контролните срещи. Имаме представа не само за Славия, но и за всеки един отбор у нас. Очаквам Славия да използват ситуации на контраатака", заяви Стамен Белчев преди столичното дерби.

В лагера на Славия настроението е приповдигнато, но изглежда все още се мисли повече за селекция. Доста играчи пристигнаха на проби при "белите", като треньорът на тима Златомир Загорчич все още се опитва да намери оптимален вариант за своя тим. Все пак очакванията са, че най-старият столичен тим ще разчита на голяма част от младите играчи, които защитаваха цветовете на клуба през миналия сезон. Тактиката вече дава резултат, като по последни данни Петко Христов съвсем скоро ще подпише със силен отбор от Серия А. Целта на ръководството на Славия е подобни трансфери да зачестяват и за целта треньорският щаб ще разчита изключително на местни кадри.

За друг интересен трансфер се заговори в часовете преди мача с ЦСКА. Слуховете са, че Милчо Ангелов ще бъде даден под наем именно на своя столичен съперник. Нападателят рядко попада в състава на Стамен Белчев и не е изключено да бъде пуснат, с цел да натрупа малко опит.


ПРОГНОЗА: СЛАВИЯ - ЦСКА 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
269