Лудогорец и Ботев Пловдив няма да се победят в редовното време


FUTBOL-TV

Лудогорец и Ботев Пловдив няма да се победят в редовното време

Лудогорец - Ботев Пловдив
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 24.05.2017г.
Час: 18:30
Съдия: Никола Попов


Лудогорец и Ботев Пловдив излизат един срещу друг във финален мач от турнира за Купата на страната. Срещата е от голямо значение, както за двата тима, така и за други отбори от Първа лига, но за това ще стане дума в следващите редове. Иначе Лудогорец е големият фаворит в мача. Разградчани вече спечелиха титлата, а освен това спестиха сили в последните си срещи. Големият плюс за Ботев пък са техните фенове, които ще бъдат 12-ия играч на тима. Прогнозата на Futbol-tv и Futbolbet е за знак - Х в редовното време.

Локо Пловдив, Дунав и Черно море губят шанс да спечелят квота за Лига Европа при успех на Ботев. Ако "канарчетата" победят, то тогава ЦСКА или Левски (третият в класирането) ще трябва да играе бараж с Верея за място в Лига Европа. При победа на Лудогорец - ЦСКА и Левски се класират за евротурнирите, а четвъртият ще играе бараж за място в Лига Европа с победителя от двойката Верея - Ботев Пловдив. В момента шанс за четвъртото място в първата шестица имат Локо Пловдив, Дунав и Черно море.

Защитникът на Лудогорец Йордан Минев ще пропусне финала за Купата на България. Той има проблем с бъбреците. Заради тях бранителят пропусна дори тържествата по случай шестата поредна титла на разградчани. Наложи се да претърпи хирургическа интервенция за отстраняване на проблема.

Иначе бъдещето на Минев в Лудогорец е неясно. Договорът му изтича с края на първенството и все още не е подновен. Интерес към бившия национал има от страна на Черно море. През настоящата кампания 36-годишния бранител често бе преследван от контузии. Очаква се повече подробности по тази тема да има в следващите дни.

Иначе други проблеми в лагера на Лудогорец няма. Наставникът на тима Георги Дерменджиев ще разчита на най-добрите си играчи за мача с Ботев. Треньорът се е разбрал със звездите на отбора, че те ще бъдат пуснати в почивка веднага след важния финал. Така Лудогорец ще доиграе сезона с голяма част от резервите и юношите си.

Нападателят на Ботев Пловдив Фернандо Виана е под въпрос за финала за Купата на България. Бразилецът изправи на нокти треньорския и лекарския щаб на тима по време на реванша срещу Берое (1:2) по пътя към седмото място, което дава право на бараж за Лига Европа. Централният нападател получи контузия в бедрото още в началото на мача в Стара Загора. От лекарския щаб правят всичко възможно играчът да е готов за мача, но за него ще се реши в последния момент. До този момент обаче прогнозите сочат, че Виана няма да е сред титулярите на пловдивчани. Иначе Виктор Генев се завръща в групата, след като изтърпя наказанието си в мача с Берое. Като цяло сериозни промени в състава на "канарчетата" не се очакват.

Голямата новина, за която се шуми в Коматево е, че футболистите на Ботев Пловдив ще играят за сериозни бонуси срещу Лудогорец. Ако успеят да спечелят финала за Купата на България тази сряда, те ще си заработят минимум по три хиляди лева. Не е изключено бонусите да набъбнат, ако местни бизнесмени решат да ги премират допълнително.

Доста сериозна ще е агитката на Ботев в София. Предварителните продажби на билети сочат, че над 5 000 души със сигурност ще пропътуват разстоянието до столицата. Очакванията са, че в следващите дни бройката ще набъбне още повече. Допълнителен стимул за играчите на Ботев обаче ще бъде фактът, че на трибуните на националния стадион "Васил Левски" ще бъдат ветераните на "канарчетата", завоювали последната шампионска титла през далечната 1967 година. "Жълто-черните“ легенди, начело с Динко Дерменджиев, получиха покана от президента Ангел Палийски и ще пътуват до София на разноски на клуба. Повод за организираното присъствие на шампионите на трибуните на стадион "Васил Левски“ е 50-годишнината от спечелването на втората в историята на Ботев шампионска титла.



Последни 5 изиграни срещи:

Лудогорец:

01 май Лудогорец - Черно море 4:0 (Първа лига)
05 май Локомотив Пловдив - Лудогорец 0:3 (Първа лига)
12 май Дунав - Лудогорец 2:2 (Първа лига)
16 май Левски - Лудогорец 1:3 (Първа лига)
20 май Лудогорец - ЦСКА 1:1 (Първа лига)

Ботев Пловдив:

30 април Монтана - Ботев Пловдив 2:1 (Първа лига)
05 май Верея - Ботев Пловдив 3:1 (Първа лига)
10 май Ботев Пловдив - Славия 3:1 (Първа лига)
15 май Ботев Пловдив - Берое 3:0 (Първа лига)
19 май Берое - Ботев Пловдив 2:1 (Първа лига)


Досегашни срещи:

Лудогорец - Ботев Пловдив

16 срещи
10 победи за Лудогорец
5 равенства
1 победа за Ботев Пловдив
Голова Разлика: 24:10 за Лудогорец


ПРОГНОЗА: ЛУДОГОРЕЦ - БОТЕВ ПЛОДВИВ 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
268