Вечното дерби приключи без победител (видео)


.

Вечното дерби приключи без победител (видео)

Отборите на Левски и ЦСКА завършиха при равенство 0:0 на Националния стадион "Васил Левски" в дербито от 21-ия кръг на родната ни "А" група.

Първото полувреме на мача бе изключително слабо, като и двата отбора се стараеха повече да не допускат гол, показвайки предпазлива игра. Двамата вратари нямаха почти никаква работа и напълно закономерно двата отбора се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

През второто полувреме играта на двата български гранда бе коренно променена. Съставът на ЦСКА може да съжалява повече за изпуснатата победа, тъй като създаде някои много добри положения за гол, които обаче бяха пропиляни.

В 51-ата минута "червените" сътвориха първото красиво изпълнение в мача, в основата на което бе Гранден. Французинът залъга няколко футболусти на Левски, след което нанесе прекрасен шут от границата на наказателното поле по посока вратата, но Георги Петков прояви брилянтен рефлекс. Четири минути след това Петков отново трябваше да се намесва след силен изстрел по земя на Гранден от пряк свободен удар.

В 62-ата минута бившият играч на Олимпик Марсилия пропусна поредна добра възможност, след като получи отлично центриране от ФЛорентин Петре отдясно, но ударът му с глава премина покрай десния страничен стълб на Петков. Малко по-късно и появилият се като резерва Румен Трифонов опита хубав диагонален шут, който обаче премина на сантиметри от напречната греда на Петков. Десет минути преди края на мача Даниел Панку пропиля уникална ситуация, за да изведе "армейците" напред в резултата. Тодор Янчев намери Панку абсолютно сам на границата на пеналта, румънският нападател стреля технично, но коженото кълбо прелетя над вратата на "сините".

До края и двата тима пробваха да достигнат до победен гол, до какъвто обаче така и не съумяха да се доберат и по този начин си разделиха по едната точка, завършвайки при нулево равенство на стадион "Васил Левски".

Снимка: sportni.bg

Видео: Тук

АСЕН ТЕРЗИЙСКИ

  Сподели
118