УБА шокирал Венгер с цената на Еванс


Н. Гавазов

УБА шокирал Венгер с цената на Еванс

Наблюдавайки страданията на Арсенал на трансферния пазар, УБА закова минимална цена на своя защитник Джони Еванс в размер на 25 милиона паунда. Напомняме, че след травмите на Пер Мертезакер и Габриел Паулища мениджърът на "артилеристите" Арсен Венгер се обърна към трансферния пазар, за да укрепи центъра на отбраната, където в момента остана само Лоран Кошчелни, който очевидно изпитва трудности при взаимодействието си с неопитните Калъм Чембърс и Роб Холдинг.

Цел номер едно за Арсенал бе Шкодран Мустафи от Валенсия, но вчера стана известно, че тази сделка най-вероятно няма да се състои. Питането до Фиорентина за Давиде Астори също не даде резултат - цената от 35 милиона евро, които италианците поискаха за футболиста си е прекалено голяма за Арсенал.

Това накара Венгер да насочи своето внимание към защитници, имащи опит с участието си във Висшата лига на Англия . Начело в списъка е Жозе Фонте от Саутхемптън от Саутхемптън, а след него се нарежда Джони Еванс от УБА. "Светците" обаче не желаят да се разделят със своя играч, а в добавка интерес към Фонте има и от страна на Манчестър Юнайтед.

Впрочем, едва ли Арсенал ще може да подпише и с Еванс. 28-годишният футболист е ключова фигура за отбора на Тони Пюлис и "дроздовете" оценяват своя футболист на 30 милиона паунда. От клуба са уведомили Арсенал, че предложения за Джони под 25 милиона паунда няма да бъдат разглеждани, което хвърлило в шок Венгер от високата цена на футболиста.

Напомняме, че преди година УБА закупи Еванс от Манчестър Юнайтед за 8 милиона паунда.

 

  Сподели
179