Фабрегас вдъхнови Челси за обрат (видео)


И. Ангелов

Фабрегас вдъхнови Челси за обрат (видео)

В срещата от втория кръг на английската Висша лига между Уотфорд и Челси, изиграна на "Викаридж Роуд", новият отбор на Антонио Конте изоставаше в резултата, но с две ефективни промени той успя да обърне до победа с 2:1 след голове от Мичи Батшауи и Диего Коста. 

В първата част Челси владееше добре топката, но домакините блокираха всички по-добри възможности пред Азар и компания. Най-доброто положение обаче до почивката беше пред Одион Игало, който от непосредствена близост не успя да вкара срещу Куртоа.

В 55-ата минута днес резултатът бе открит когато Адлен Гедиора центрира от дясно, топката прескочи играчите в наказателното поле и достигна до включилият се Капу, който с прекрасен удар от воле заби кълбото в ъгъла на вратата за 1:0.

След още доста минути неуспехи Конте замени Оскар с Батшауи, Педро с Моузес, а в 78-ата минута и Фабрегас се появи за Матич. Така само след 2 минути след един удар от извън наказателното поле на Азар вратарят изби кълбото в Батшауи, който добави за 1:1.

В 87-ата минута пък Фабрегас с изключително подаване през защитата в една контра на "сините" намери Коста на добра позиция, като нападателят напредна срещу вратаря и пусна топката между краката му за 2:1. В 94-ата минута на подобна позиция се оказа и Батшауи, който нацели горната греда с мощен удар.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
186