Венгер намери решение на проблема с нападателя


Н. Гавазов

Венгер намери решение на проблема с нападателя

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер заяви, че възнамерява да продължи да използва Тио Уолкът в ролята на нападател. Както е известно, французинът е подложен на страхотен натиск от страна на медии и фенове за нежеланието си да закупи качествен нападател, който да направи от "артилеристите" реален претендент за титлата във Висшата лига на Англия.

Арсен на няколко пъти през това лято уверяваше, че клубът се намира на пазара за играчи и работи по въпроса, но до момента французинът е далече от каквато и да е сделка. Нещо повече, Венгер възнамерява да реши болния въпрос с използването на Уолкът на върха на атаката, въпреки че тези дни футболист заяви, че желае да се върне на своя десен фланг, което е и неговото амплоа.

"Той има всички качества, за да стане отличен нападател. Тио умее да извършва пробиви, много е умен и има отличен удар. Убеден съм, че ще е много по-ефективен, ако играе още по-близо до наказателното поле. Головете, които ще вкара и играта му в нападение, ще увеличат неговата увереност и може би ще го убедят, че той ще бъде великолепен там. На фланга в наши дни се иска много работа и в отбрана, заради което той ще загуби част от качествата си. Не изключвам възможността да го използвам и на фланга, но той най-вече ще бъде нападател", заяви Венгер.

 

  Сподели
268