Нов гол и трофей за Ибра с Юнайтед


И. Ангелов

Нов гол и трофей за Ибра с Юнайтед

Манчестър Юнайтед успя да победи Лестър Сити в срещата за Къмюнити Шийлд, изиграна днес на стадион "Уембли". В срещата, с която традиционно се открива кампанията във Висшата лига успяха да се разпишат Джеси Лингард, Джейми Варди и Златан Ибрахимович за крайното 2:1.

Лестър започна добре, като агресивно атакуваше своя противник, докато постепенно "червените дяволи" навлизаха в срещата. Варди се отчете с две ранни попадения, докато Марсиал отговори в 11-ата минута. 

В 32-ата Рууни намери Лингард в средата на терена, младокът реши да напредне през центъра и през четири човека, след което да бутне топката между краката на капитана Морган и да стреля под Шмайхел, който успя само да докосне топката, но не и да я спре за 1:0.

След почивката неубедителните Оказаки и Олбрайтън бяха заменени от Ахмед Муса и Демарай Грей. Влиянието на двамата се усети мигновено и атаките на "лисиците" станаха още по-бързи. Така след един рейд на Муса той опита да намери Варди, но Фелаини пресече топката, като опита да я върне на Де Хеа. Белгиецът обаче действа слабо и изведе Варди сам срещу вратаря, като нападателят заобиколи испанеца и вкара на празна врата за 1:1.

Срещата се развиваше балансирано след този гол с положения пред двете врати. В 83-ата минута обаче след едно центриране на Антонио Валенсия, Златан Ибрахимович успя да надскочи Морган и да насочи топката в страничната греда и вратата за 2:1.

  Сподели
113