Ибра вкара ножица в дебютните си 3 минути срещу Галатасарай


И. Ангелов

Ибра вкара ножица в дебютните си 3 минути срещу Галатасарай

Манчестър Юнайтед разби Галатасарай с 5:2 в приятелска среща преди началото на кампанията за сезон 2016-2017. Днес Златан Ибрахимович дебютира за тима на Жозе Моуриньо, като той се разписа след няколко минути игра. Рууни добави два, а Фелаини и Мата оформиха крайния резултат.

Първата част започна силно за гостите от Юнайтед, като още преди да изтечат 4 минути игра Антонио Валенсия центрира в наказателното поле, а Ибрахимович с ножичен удар заби топката в земята и мрежата за подобаващ дебютен гол - 1:0.

След гола Юнайтед заигра по-слабо и позволи обрат. В 22-ата минута Гюмюс вкара след две грешки на Ибрахимович. Първо нападателят направи нарушение, от което Шнайдер центрира на главата на Гюмюс, който успя да играе с топката, която бе оставена от Ибра - 1:1.

В 40-ата минута Брума вкара красив гол когато напредна самостоятелно и стреля неспасяемо от границата на наказателното поле за пълен обрат - 2:1.

След почивката Фелаини, Карик, Лингард, Йънг и Рашфорд замениха Ерера, Шнайдерлин, Мкхитарян, Марсиал и Ибрахимович. Така в 55-ата минута Рууни вкара за 2:2 когато вкара от близо след добра игра на Рашфорд и Валенсия.

2 минути след това Рашфорд спечели и дузпа, която капитанът Рууни отново вкара за нов обрат в мача. В 62-ата минута Валенсия отчете още една асистенция, когато намери Фелаини за удар с глава над вратаря и 4:2.

Крайният резултат оформи Хуан Мата, който направи добра атака заедно с Майкъл Карик и завърши след ниското центриране на ветерана за 5:2.

  Сподели
104