Венгер: Коща е много добър в изкарването на картони


Н. Гавазов

Венгер: Коща е много добър в изкарването на картони

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер сподели мнение за червения картон на защитника Пер Мертезакер във вчерашната среща с Челси от 23-я кръг на Висшата лига на Англия, която "артилеристите" загубиха с 1:0.

"Двама наши футболисти бяха изгонени през този сезон заради Коща. В нищо не го обвинявам, просто казвам факти. Това е част от играта на нападателите, той е много добър в това. Арбитърът бързо взе решение за червения картон. Ние достойно посрещнахме това решение и заслужавахме равенство. Имахме шансове да изравним. Има случаи когато играчите заслужават похвала и след загуби", заяви Венгер.

"Не мога да влияя на решението на съдиите. Струва ми се, че червеният картон е прекалено суров, но се наложи да се примирим. Наистина, Коща извлече максимума от тази ситуация. Така действат нападателите, той е много добър в това. Смяната на Жиру? Имахме нужда от контраатаки и скорост след изгонването и заради това взех това решение. Лестър? Това, че те са на върха не е просто стечение на обстоятелствата. Но пред нас има дълъг път. Разочаровани сме, но може да сме доволни от настройката и характера, който показахме", добави французинът.

 

  Сподели
145