Агуеро спасява Сити срещу Уест Хем


И. Ангелов

Агуеро спасява Сити срещу Уест Хем

В среща от поредния двадесет и трети кръг на английската Висша лига Манчестър Сити гостуваше на Уест Хем Юнайтед на "Болейн Граунд" в Лондон, като днес домакините успяха да поведат на два пъти в срещата чрез Енер Валенсия, но Серхио Агуеро на два пъти успя да върне своите до крайното 2:2, с което Сити се настанява на второ място на 3 точки зад Лестър и равни с Арсенал, който играе утре срещу Челси.

Още с първата си атака домакините реализираха когато Кояте напредна в наказателното поле от ляво и центрира за Енер Валенсия, който успя да овладее и да стреля мощно през Харт за 1:0.

В 8-ата минута Агуеро бе изведен от Силва в наказателното поле, а там бе повален от Арън Кресуел, след което нападателят реализира от бялата точка, изпращайки Адриан в грешна посока. В 13-ата минута Карл Дженкинсън напусна игра за домакините и новото попълнение Сам Байръм се появи в игра. В 33-ата минута Джо Харт спаси по изключителен начин добър удар на Пайе към ъгъла на вратата.

В 55-ата минута Фабиан Делф нацели гредата на домакините след добър удар, а в ответната атака Михаил Антонио успя да асистира от тъч за попадението на Енер Валенсия, който се възползва от спящата отбрана на "гражданите" за 2:1.

Крайният резултат оформи Серхио Агуеро в 81-ата минута когато Ихеаначо напредна към полето на домакините и загуби топката от Кресуел, но защитникът не изчисти добре, топката бе отнета от Агуеро, който не остави шансове на Адриан за 2:2.

  Сподели
151