Агент: Туре ще напусне, ако Гуардиола оглави Сити


Н. Гавазов

Агент: Туре ще напусне, ако Гуардиола оглави Сити

Агентът на полузащитника на Манчестър Сити Яя Туре предупреди ръководството на клуба, че африканецът може да напусне "Етихад", ако Хосеп Гуардиола оглави отбора. Туре пристигна на Острова от Барселона, след като начело на каталунския тим застана именно Гуардиола. Тогава Пеп предпочете да заложи на по-динамичен футбол, залагайки на Серхио Бускетс вместо на Яя.

С пристигането си в Манчестър Туре утрои заплатата си и два пъти спечели най-конкурентното и популярно първенство на планетата. Сега обаче бъдещето на 33-годишния футболист е под въпрос.

"Пеп е забележителен треньор. Той стана шампион с Барселона и Байерн Мюнхен, но истината е, че и моят дядо щеше да спечели титли с Барса и Байерн, защото там има забележителни футболисти. Погледнете Луис Енрике. Не казвам, че е лош треньор, но какво направи в Рома? Нищо. Поради това много ми се иска Пеп начело на някой средняк и да ги направи шампиони. Това няма как да се случи. За това смятам Роберто Манчини за най-добрият мениджър, който е бил начело на Сити. Мануел Пелегрини също е добър треньор, но този тим бе построен именно от Манчини", заяви афент Дмитрий Селюк.

"Гуардиола на 100% застава начело на Сити и аз вярвам в тези слухове, които идват от Германия. В тази връзка ще кажа, че сме обезпокоени, защото ако наистина бъде назначен, Яя ще трябва да си тръгне. Надявам се, че това няма да се случи. Той имаше добри предложения, но обича Сити, обича клуба, обича фенове, обича Манчестър, а и феновете го обожават. Ако Пеп дойде тук, няма съмнение, че с него ще се появяват и много испански играчи. Той ще се опита да превърне Сити в Барселона, което е по-лесно, отколкото да създава свой собствен стил", каза още агентът.

 

  Сподели
104