Ливърпул - Арсенал: Мач-украшение на кръга


Н. Гавазов

Ливърпул - Арсенал: Мач-украшение на кръга

Ливърпул - Арсенал
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 13.01.2016г.
Час: 22:00
Съдия: Майк Джоунс

Без съмнение дербито в междинния 21-ви кръг на Висшата лига е това между грандовете Ливърпул и Арсенал. Любопитното е, че и двата отбора няма да може да разчитат на голям брой футболисти за срещата, заради контузии и ще е интересно да се види с какъв състав ще излязат двамата мениджъри.

"Мърсисайдци" са непредвидими под ръководството на Юрген Клоп и се забелязва, че в някои мачове показват успешна игра, а в други са непознаваеми. Без съмнение огромен фактор за това е препълненият лазарет, ограничените играчи и многото срещи в последно време. На този етап Ливърпул е на 8-ма позиция във Висшата лига на 6 точки от Топ 4. В Купата на лигата английският гранд взе победа в първият полуфинален сблъсък със Стоук на "Либерти Стейдиъм" и очакванията са за евентуален финал в турнира. За ФА Къп за малко да се стигне до провал и след равенство с четвърдовизионния Екзитър ще има преиграване. Това поставя под въпрос физическото състояние на без друго ограничения брой здрави играчи, за които се очертава тежка и натоварена програма в различните турнири.

Клоп няма да може да разчита със сигурност на Коутиньо, Ловрен, Ориги, Шкъртел, Гомез, Дани Ингс, Розитер и Фланаган. Под въпрос пък са Мамаду Сако, Хендерсън, Айб, Стъридж и Коло Туре. Добрата новина е в завръщането на Джеймс Милнър, който пропусна двубоят за ФА Къп.

Арсенал не показва блестяща игра в последно време, но пък за сметка на това е успешна. За последните 6 мача "артилеристите" имат 5 победи и само едно поражение. Това изкачи лондончани на върха с 2 точки преднина пред предишния лидер Лестър. За ФА Къп очаквано отборът отстрани Съндърланд и ще очаква следващия си съперник Бърнли. Проблемите в Арсенал традиционно са свързани с травмите в тима и този път положението не е по-различно. В лазарета продължават да се лекуват Алексис Санчес, Росицки, Коклен, Касорла, Уилшър и Уелбек.

Проблемите в Лиърпул съвсем резонно поставят Арсенал фаворит за дербито, макар че лидерът в класирането гостува. "Артилеристите" са длъжни да се възползват от създалата се ситуация в противниковия отбор и да вземат ценни 3 точки, в битката за титлата. Интересно е да видим дали играчите на Венгер ще покажат характер, как ще излязат "мърсисайдци" в срещата и дали с малкото здрави футболисти Клоп ще вземе максимума. Не по-малко интересно ще бъде да видим и до каква степен Юрген и Арсен ще се надиграват в чисто тактичеки план. Мач, който би трябвало да се превърне в украшение на кръга и който ще остави пред телевизорите и онези зрители, които чак толкова много  не се вълнуват от английския футбол. Среща - изпитание за почитателите на залозите и в този смисъл може да посъветваме любителите на залозите да играят смело - всякакъв резултат няма да бъде изненадващ. 

Прогноза: Ливърпул - Арсенал 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:

26 декември Ливърпул - Лестър 1:0 (Висша лига)
30 декември Съндърланд - Ливърпул 0:1 (Висша лига)
02 януари Уест Хем - Ливърпул 2:0 (Висша лига)
05 януари Стоук Сити - Ливърпул 0:1 (Купа на Лигата)
08 януари Екзитър Сити - Ливърпул 2:2 (ФА Къп)

Арсенал:

21 декември Арсенал - Манчестър Сити 2:1 (Висша лига)
26 декември Саутхемптън - Арсенал 4:0 (Висша лига)
28 декември Арсенал - Борнемут 2:0 (Висша лига)
02 януари Арсенал - Нюкасъл 1:0 (Висша лига)
09 януари Арсенал - Съндърланд 3:1 (ФА Къп)


Досегашни срещи:

Ливърпул - Арсенал

219 срещи
83 победи за Ливърпул
58 равенства
78 победи за Арсенал
Голова Разлика: 305:281 за Ливърпул

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
245