Арсенал и Юнайтед замразиха цените на билетите


Н. Гавазов

Арсенал и Юнайтед замразиха цените на билетите

Арсенал и Манчестър Юнайтед обявиха за замразяване на абонаментите за сезон 2016/17. Както е известно, от следващия сезон в сила влиза разкошния телевизионен контракт на Висшата лига на стойност 5.135 милиарда паунда, което предполага, че за клубовете няма чак толкова голям смисъл да се стараят да преследват по-големи приходи от цени на билети, още повече, че недоволството на феновете става все по-голямо от високите цени на билетите.

Арсенал, който с цени от 2 013 паунда притежава най-скъпите абонаменти, за седми път за последните 11 години реши да не повишава стойността на пропуските за "Емирейтс".

По аналогичен начин постъпи и Манчестър Юнайтед, чийто най-скъп абонамент е 950 паунда. "Червените дяволи" показват посредствен футбол и в момента се намират извън топ 4, което накара ръководството да задържи цените.

Трябва да отбележим, че след закупуването на Юнайтед от семейство Глейзър, в периода 2005-2012 година цените на билетите скочиха със 72%. Място на най-шумната трибуна - Стетфорд Енд - сега струва 703 паунда за сезон, докато през 2005 година цената е била 475 паунда.

 

  Сподели
141