Брад Смит спаси Ливърпул срещу Екзитър


И. Ангелов

Брад Смит спаси Ливърпул срещу Екзитър

В среща от третия кръг на най-старото състезание във футбола - ФА Къп, Ливърпул трябваше да пропътува до Екзитър и "Сейнт Джеймсис Парк", където домакините от Екзитър Сити се представиха добре срещу твърде отслабената постройка на своя гост, който успя да си спечели преиграване на "Анфийлд" след 2:2 с късен гол от Брад Смит.

Гостите започнаха агресивно срещата и показаха ясно намеренията си, но в 9-ата минута Джош Рийд напредна от дясно и намери Том Николс, който се освободи от Рандал и не остави на Богдан шанс с удар без подготовка - 1:0.

Само след 3 минути Ливърпул изравни чрез Джером Синклер, който се възползва от грешка в отбраната на домакините и завърши спокойно за 1:1. Точно преди почивката Екзитър отново напредна в резултата чрез Лий Холмс, който вкара директно от корнер на объркания Адам Богдан - 2:1.

Във втората част задачата на домакините бе ясна и те дори не опитваха да атакуват своя противник. Така обаче в 73-ата минута след редица неуспехи в атака Смит намери Бентеке, който разпредели за Чиривела, а той изведе Оджо на фланга. При центрирането на топката тя бе избита, но по посока на Смит, който безпощадно завърши за 2:2.

В 81-ата минута Бентеке изведе Тейшейра сам срещу вратаря, но Олейник спаси удара на крилото. По този начин ще станем свидетели на преиграване на "Анфийлд" в идните седмици.

  Сподели
173