Анонс на 20-ти кръг на Висшата лига на Англия


Н. Гавазов

Анонс на 20-ти кръг на Висшата лига на Англия

Съндърланд - Астън Вила
Стадион: "Стейдиъм ъф Лайт", Съндърланд
Дата: 02.01.2016г.
Час: 17:00
Съдия: Крейг Поусън

На "Стейдиъм ъф Лайт" ще си дадат среща двата най-слаби отбора през този сезон. Това е шанс за Съндърланд да прекъсне серията си пет поредни поражения, но дори успех няма да позволи на "черните котки" да се измъкнат от опасната зона, защото спасителният бряг е на цели седем точки.

Нещата при Астън Вила са по-малко трагични с оглед на това, че бирмингамци имат три равенства в последните си пет мача, но пък отборът твърдо заема последното място в едва 8 пункта и най-слабо нападение в Лигата.

Домакините са без контузения Юнес Кабул, Джак Родуел и Себастиан Ларсон. Състоянието на Джон О'Шей, Себастиан Коатес и Уес Браун предизвиква въпросителни.

Гостите не могат да разчитат на натрупалите картони Ашли Уестууд и Джордан Аю. Карлос Санчес е с травма на задната повърхност на бедрото, а Габриел Агбонлахор страда от болки в гърба.

Чудесен мач за почитателите на залозите, защото коефициентите и за трите знака за много високи, а характерът на двубоя е такъв, че предполага всевъзможен резултат, което вероятно ще накара търсачите на силните усещания да обърнат внимание на двубоя.

Прогноза: Съндърланд - Астън Вила 1:1

 

Лестър - Борнемут
Стадион: "Кинг Пауър", Лестър
Дата: 02.01.2016г.
Час: 17:00
Съдия: Андре Маринър

На старта на сезона изглеждаше, че този мач ще е сблъсък между аутсайдери, битка за шест точки и основанията за подобни предположения си имаха своите аргументи. Лестър се бореше за оцеляването си през миналия сезон, а Борнемут е новак през сегашната кампания. Нещата обаче се оказаха съвсем различни. Лестър е втори в класирането, отстъпвайки на лидера Арсенал само по допълнителни показатели. Борнемут пък е 16-ти, на три точки от опасната зона, но хората на Еди Хау изглеждат съвсем прилично и последното, което може да кажем за тях е, че изглеждат като обречен колектив.

Иначе, това, което обединява Лестър и Борнемут са еднаквите им резултати в последните пет двубоя - три победи в началото на декември и равенство и загуба на Боксинг Дей.

Джефри Шлюп и Мати Джеймс са в лазарета на домакините, но добрата новина е, че Джейми Варди ще играе, независимо от вирусното заболяване. Борнемут е без Уилсън, Мингс, Градел и Елпчик.

Това е сблъсък между два отбора, които показват характер и непримирим дух, което предполага, че ще видим един оспорван мач, в който фаворит е Лестър, но нека не забравяме, че Борнемут победи Челси и УБА като гост, така че напълно е възможно новаците да препънат колектива на Клаудио Раниери.

Прогноза: Лестър - Борнемут 2:1

 

Норич - Саутхемптън
Стадион: "Кероу Роуд", Норич
Дата: 02.01.2016г.
Час: 17:00
Съдия: Марк Клатънбърг

Норич имаше само една победа през октомври и ноември, но "канарчетата" поправиха положението си в таблицата за класиране през декември, след като взеха точка от Евертън и се наложиха над Манчестър Юнайтед и Астън Вила. Така хората на Алекс Нийл се озоваха на 15-то място, на три пункта от опасната зона.

Саутхемптън продължава да показва нестабилност и дори може да кажем, че "светците" се сриват. Хората на Куман имаха чудесен период между края на септември и началото на ноември когато записаха 4 победи и 2 равенства в 6 мача, но след това последваха поражения от Стоук, Манчестър Сити, домакинско равенство с аутсайдера Астън Вила. Като цяло, Саутхемптън допусна пет загуби в последните си седем срещи и единственият позитив в този период е успехът с 4:0 над Арсенал.

Уиздъм от домакините заличи травмата си, но остава извън групата за мача, Матю Джарвис продължава с лечението. Гостите ще са без наказания Ориол Ромеу и контузените Седрик Соареп и Грациано Пеле.

Интересен мач, в който може да видим всичко. Именно поради тази причина вземаме соломоновското решение да предположим, че ще завърши наравно.

Прогноза: Норич - Саутхемптън 1:1

 


Уест Бромич - Стоук Сити
Стадион: "Дъ Хауторнс", Уест Бромич
Дата: 02.01.2016г.
Час: 17:00
Съдия: Лий Мейсън

УБА продължава с лъкатушенето си, като "дроздовете" създават впечатление, че играят по-добре срещу по-силните отборите и не са толкова смели и мобилизирани срещу по-скромните колективи. Как иначе да си обясним спечелените точки в мачовете с Тотнъм и Ливърпул и провалите срещу Борнемут и Суонзи? Дори победата над Нюкасъл преди Нова година дойде много трудно и "свраките" спокойно можеха да си тръгнат с нещо от този мач.

Феновете на Стоук едва ли толкова много съжаляват за раздялата си с Тони Пюлис, защото тази раздялата промени курса. "Грънарите" вече не изповядват примитивен футбол, приличащ на ръгби, а и в последно време отборът показва добри резултати - през декември бяха победени двата манчестърски гранда, а в миналия кръг и Евертън на "Гудисън Парк".

Маклин и Рондон са наказани от домакините. Гостите са без Муньос и Айрълнд, които възобновиха тренировки, но няма да играят. Гивън и Кроуч остават в лазарета. Арнаутович би трябвало да започне срещата след като се възстанови от травмата на задната повърхност на бедрото.

Очакванията са за равностоен мач, в който са възможни и трите знаци. Може би по-смелите почитатели на залозите ще предпочетат "единицата", а тези, които няма да съберат кураж ще заложат на равенството. Но какво пречи да потърсим "двойката", след като Стоук се намира в добра форма, а отсъстващите не играят толкова голяма роля?

Прогноза: УБА - Стоук Сити 1:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
215