Анонс на 17-и кръг на Висшата лига на Англия


Н. Гавазов

Анонс на 17-и кръг на Висшата лига на Англия

Уест Бромич - Борнемут
Стадион: "Дъ Хауторнс", Уест Бромич
Дата: 19.12.2015г.
Час: 17:00
Съдия: Майк Дийн

Два традиционно скромни отбора, но с впечатляващо представяне в последно време ще се изправят един срещу друг в 17-ия кръг от Висшата лига. Домакина Уест Бромич вече в 4 последователни срещи няма поражение, докато новака Борнемут в рамките на две седмици успя да победи два от грандовете на английския футбол.

"Дроздовете" имаха тежка програма през последния месец и се наложи да се изправят срещу лондонските Арсенал, Тотнъм и Уест Хям, както и с възходящия Ливърпул на "Анфийлд". Въпреки тежките съперници, отборът достигна до 3 равенства и една победа, което ги отдалечи на 6 точки от зоната на изпадащите. Двубоят пропускат със сигурност Бен Фостър и Стефан Сесеньон, а за Клаудио Якоб ще се реши в последния момент.

Дебютанта Борнемут съвсем очаквано е замесен в борбата за оцеляването, но след контузията на основния играч и голмайстор на тима Калъм Уилсън - голяма част от хората отписаха шансовете им за оставане в елита. В последните 4 мача обаче, футболистите на Еди Хау опровергаха прогнозите и записаха добри резултати - 2 равенства и 2 победи. Особени изненадващи бяха предишните 2 кръга, когато новаците триумфираха над Челси и Манчестър Юнайтед. Гостуването в този кръг ще пропуснат Уилсън, Мингс, Макс Градел, Елфик, Атсу, Джошуа Кинг и най-вероятно Лий Томлин.

И двата отбора се намират в превъзходна за целите им форма, а най-логичния резултат е ремито. Въпреки това, можем да очакваме по-големият опит на Тони Пюлис и домакинския фактор да донесат 3-те точки на Уест Бромич.

Прогноза: Уест Бромич - Борнемут 2:1

 


Стоук Сити - Кристъл Палас
Стадион: "Британия", Стоук
Дата: 19.12.2015г.
Час: 17:00
Съдия: Робърт Мадли


Тежък двубой се очертава за Кристъл Палас при гостуването на коравия Стоук Сити. Домакините са допуснали попадение само в един от последните 7 мача и ще се опитат да запазят суха мрежата си и в този кръг. Лондончани от своя страна изживяват прекрасен сезон, а в гостуванията са едни от най-добрите във Висшата лига.

"Грънчарите" записаха само едно единствено поражение във вече 8 срещи от всички турнири и успяха да компенсират лошото начало на кампанията. Стоук дори успя да стигне до полуфиналите за Купата на Лигата, където ще се изправи с Ливърпул. Двубоят ще пропуснат Шей Гивън, Питър Крауч и Одемвинге, а Шакири и Камерън са под въпрос. Липсата на последните двама ще се отрази сериозно на играта на домакините.

Под ръководството на Алън Пардю Кристъл Палас показва изненадваща игра, страхотен характер и добри резултати. Откакто пое тима през януари, "орлите" имат цели 10 победи в постуаванията си, а пред тях по този показател са единствено Арсенал с 12 успеха. С травми за този кръг са Йединак, Апиа, Бакари Сако и Гейл.
Стоук са корав тим, Кристъл Палас пък успешен гост, а двата отбора най-вероятно ще излезнат предпазливи в срещата. Очакваме тактически двубой, малко положения за гол и мач без победител.

Прогноза: Стоук - Кристъл Палас 0:0

 

Саутхемптън - Тотнъм
Стадион: "Сейнт Мери", Саутхемптън
Дата: 19.12.2015г.
Час: 17:00
Съдия: Кевин Френд

Намиращият се в лека криза Саутхямптън ще посрещне в 17-ия кръг от Висшата лига Тотнъм. Домакините показват различна игра в негативна посока от миналия сезон, докато лондончани се борят за Топ 4.
"Светците" вече в 5 двубоя нямат успех и записаха 4 поражения и само едно равенство при домакинството на аутсайдера през тази година Астън Вила. Това дръпна отбора надолу къ 12-то място, а за Купата на Лигата отпаднаха на свой терен с разгромното 6:1 от Ливърпул. Срещата пропускат, заради контузии Фростър, Гардош, Родригес и Стекеленбург.

Тотнъм впечатляват през настоящата кампания и съвсем логично са в борбата за Топ 4. "Шпорите" бяха в серия от 14 мача без загуба във Висшата лига, но добрият период завърши миналата седмица, когато допуснаха изненадващо поражение от Нюкасъл. Въпреки това, лондончани все още се намират на 3 точки от 4-тия Манчестър Юанйтед. Почетино няма да може да разчита на Притчард, Раян Мейсън и може би на Дембеле.

Привържениците на Тотнъм изпитаха тежко разочарование в последния кръг и играчите на гостите ще се опитат да се реваншират. Освен това, в битката за Топ 4 място за повторна грешка няма.

Прогноза: Саутхямптън - Тотнъм 0:2

 

Евертън - Лестър
Стадион: "Гудисън Парк", Ливърпул
Дата: 19.12.2015г.
Час: 17:00
Съдия: Джонатън Мос

Намиращият се в добра форма Евертън посреща лидера в класирането Лестър. Домакините са корав съперник и за "лисиците" определено ще е трудно гостуването.
"Карамелите" вече в 8 срещи нямат поражение във всички турнири, но победите през този период са само 3. Отборът се намира твърдо в средата на таблицата, а за Купата на лигата е на полуфинал с Манчестър Сити. Роберто Матинес има редица проблеми в състава си и ще е без Ягиелка, Овиедо, Хиберт, Браунинг, Пиенар и Маккарти.

Сензацията през този сезон Лестър показва бляскава игра и до голяма степен това се дължи на звездите на тима Варди и Марез. Не можем да пропуснем и добрата тактическа постройка на Раниери, който започна работа в клуба със съмнения от страна на феновете. "Лисиците" имат само едно поражение във Висшата лига и съвсем логично са на първата позиция. За гостите пропускат Шлуп, Матю Джеймс, Дринкуотър, а Робърт Хут е наказан.

Дали ще продължи добрата серия и лидерството на Лестър и след този кръг? Има големи предпоставки това да не се случи, тъй като срещу тях е коравия Евертън. По всяка вероятност "карамелите" няма да допуснат подценяване и ще започнат пределно мотивирани срещата. Можем да очакваме поражение за "лисиците" именно в този кръг.

Прогноза: Евертън - Лестър 2:1

 

Нюкасъл - Астън Вила
Стадион: "Сейнт Джеймсис Парк", Нюкасъл
Дата: 19.12.2015г.
Час: 19:30
Съдия: Мартин Аткинсън

Борещите се за оцеляване Нюкасъл и Астън Вила излизат един срещу друг в двубой от 17-тия кръг на Висшата лига. Домакините се намират в по-добра форма и се измъкнаха от зоната на изпадащите, докато гостите все още са на дъното на 8 точки от спасителния бряг.

"Свраките" бяха в тежко положение преди 5 кръга, но от тогава записаха 3 успеха, два от които срещу Ливърпул и Тотнъм. Основният проблем за тима е в големият брой контузени и в лазарета са внушителната бройка от 10 играчи - Хайдара, Аарънс, Къртис Гуд, Тим Крул, Обертан, Стивън Тейлър, Тиоте, Майкъл Уилямсън, Еманюел Ривиер и Ласкелес .

Астън Вила показа известно съживяване под ръководството на новия мениджър Реми Гард, но бирмингамци все още нямат успех с френския специалист и съвсем логично са на последното място. Гостите са без Майка Ричардс, Гари Гарднър, Хосе Креспо и Амави.

Нюкасъл са в по-добра форма и пред тях е отличната възможност да се отдалечат от зоната на изпадащите. Въпросът е дали ще успеят без толкова много играчи да съумеят да поддържат тежкия ритъм във Висшата лига.

Прогноза: Нюкасъл - Астън Вила 1:0

 

Суонзи - Уест Хем
Стадион: "Либърти", Суонзи
Дата: 20.12.2015г.
Час: 18:00
Съдия: Лий Мейсън


Последната среща в анонса за този кръг от Висшата лига представя два отбора, които вече в 6 мача нямат победа. Суонзи в този период има само едно единствено равенство, докато Уест Хем е стигал 4 пъти до ремито.

"Лебедите" започнаха сравнително добре сезона, но след това записаха редица лоши резултати и се сринаха до 17-то място с 14 точки, колкото има и 18-тия Норич. Домакините бяха на път да вземат една точка с гранда Манчестър Сити, но допуснаха поредното си поражение в продължението на срещата. Суонзи няма особени проблеми със състава си и единственият със сигурност пропускащ мача е Франк Табану. Под въпрос пък са Едер и Шелви.

Уест Хем също започна успешно кампанията, но след редица контузии на ключови фигури започна тази сериия от без победи. Все пак "чуковете" все още се намират в горната половина на таблицата на 2 точки от 5-тия Тотнъм. В лазарета са Пайет, Диафра Сако, Виктор Мозес, Ланзини, Уинстън Рийд, Анди Каръл и Оксфорд. Добрата новина е завръщането на Енер Валенсия след контузия.

Въпреки лошите резултати на двата отбора - можем да очакваме хубав футбол с голяма борба и себераздаване. По всяка вероятност стремежът на Суонзи да вземе 3-те точки пред своя публика ще е огромен, а Уест Хем ще започне срещата по-внимателно.

Прогноза: Суонзи - Уест Хем 2:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
237