Еменало призна за разногласия между Моуриньо и футболистите


Н. Гавазов

Еменало призна за разногласия между Моуриньо и футболистите

Изпълнителният директор на Челси Майкъл Еменало сподели мнение за освобождаването на Жозе Моуриньо от мениджърския пост на отбора.

"Изпитваме огромни чувства към човека, който направи толкова много за клуба, но Челси има проблеми, резултатите не са добри. В последно време се усещаха разногласия между мениджъра и играчите и ние решихме, че трябва да се действа", заяви Еменало.

"Абрамович бе принуден да вземе много трудно решение в полза на клуба. Челси е един от най-големите отбори в света, а се намира само на точка от опасната зона. Това не е добре. На практика, това е същият състав, който спечели титлата и Купата на Лигата през миналия сезон. Те го направиха със стил, показвайки привързаност, постигайки го с пот и кръв. Правеха го както искаше мениджърът", каза още функционерът.

"Играчите също носят отговорност. те трябва да излязат и да докажат на всички своята привързаност към това решение, за да се издигне отбора в таблицата. Новият мениджър? не сте голям клуб, ако нямате планове. Мога да кажа, че до събота всичко ще се оправи. Имаме компетентни хора, които ще помогнат в подготовката на отбора. Клубът активно работи над ситуацията, за да може назначаването на новия мениджър да стане възможно най-бързо", завърши Еменало.

 

  Сподели
237