Ван Гаал: Юнайтед вече не може винаги да побеждава


Н. Гавазов

Ван Гаал: Юнайтед вече не може винаги да побеждава

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал сподели мнение за боеспособността на отбора и за конкуренцията в първенството на Англия. Според холандския специалист, феновете на "червените дяволи" трябва да приемат спрат да живеят в миналото и да приемат съвременните реалности, че отборът не може да постоянно да побеждава както при Сър Алекс.

"Когато говорят, че съм назначен за това, защото в Юнайтед са настъпили промени, да, това е така. Аз мога да променя тактиката и нещо друго, но не мога да вкарвам голове. Говорят, че тим като Юнайтед трябва постоянно да побеждава. Но това е в миналото. Трябва да се отчита ситуацията. Сега във Висшата лига има много повече клубове с пари и съответната инфраструктура за това да печелят трофеи", заяви Ван Гаал.

"През следващата година бюджетите на всички клубове във Висшата лига ще бъдат повече, много повече от голяма част от клубовете в Европа и това е съществено отличие. Всеки клуб в Англия може да закупи добър играч. Вие ще кажете, че Юнайтед има много пари. Да, това е така. Но всички отбори играят много по-упорито срещу нас, отколкото срещу Борнемут. Ето защо разликата между клубовете не е толкова голяма, което се потвърждава всяка седмица. Аутсайдерите са в състояние да побеждават фаворитите. В нито една лига няма толкова много сензации, както във Висшата лига", добави холандецът.

 

  Сподели
102