Ливърпул се доближи с крачка до първия трофей при Клоп


Н. Гавазов

Ливърпул се доближи с крачка до първия трофей при Клоп

Ливърпул се класира за полуфиналите в Купата на лигата, постигайки най-голямата си победа през този сезон - 6:1 при гостуването на Саутхемптън. Наставникът на домакините Роналд Куман заложи на силния си състав, връщайки в тима Виктор Ваняма, Садио Мане и Грациано Пеле.

За първи път от октомври в стартовия състав на мърсисайдци се появи Даниел Стъридж. Младият Конър Рендал получи място в отбраната, а Адам Богдан замени Симон Миноле на вратата.

Още в първата минута отбраната на Ливърпул позволи на Мане спокойно да стреля с глава след центриране на Райън Бертран и да открие резултата. Саутхемптън доминираше през първите 20 минути, а гостите сякаш не можеха да се отърсят от шока.

След това играта се промени коренно. Стъридж оформи дубъл, а в самия край на полувремето Дивок Ориги вкара третото попадение за своя отбор.

Мърсисайдци не се спряха и след почивката. Ориги се отличи още два пъти, гол вкара и влезлият като резерва Джордън Айб. По такъв начин гостите отпразнуваха ярка победа с 6:1, класирайки се полуфиналите в Купата на Лигата и доближавайки се с крачка до първия трофей при Юрген Клоп.

 

  Сподели
75