Манчини: Аз промених съотношението на силите в Манчестър


Н. Гавазов

Манчини: Аз промених съотношението на силите в Манчестър

Бившият мениджър на Манчестър Сити Роберто Манчини е на мнение, че ръководството на "гражданите" му е задължено за това, че в момента отборът е доминираща сила в Манчестър. През сезон 2011/12 италианският специалист изведе Сити към първата в историята титла във Висшата лига. Според Манчини, това е променило съотношението на силите в града, който дотогава бе доминиран от Манчестър Юнайтед.

"Аз помогнах да бъде променена динамиката на дербито в Манчестър, а повярвайте ми, това бе много трудно да се направи. Юнайтед бе топ клуб от дълги години. Но ние закупихме няколко добри футболисти, които упорито работеха и осигуриха първа титла от много години. Мисля, че оттогава променихме съотношението на силите в Манчестър. Харесва ми да се захващам със сериозни и трудни задачи и много да работя, движейки се към поставените цели", заяви Манчини.

"През този сезон Сити се представя много добре и има добри шансове за титлата. Гордея се от това, как играе отборът, тъй като ядрото бе създадено от мен. Но Висшата лига е най-трудното първенство и нищо не се знае, всяка една победа се извоюва много трудно. Конкуренти на Сити за Арсенал и Манчестър Юнайтед. Очевидно е, че Челси трудно ще влезе в топ 4, така че тези три отбора ще се борят за титлата", каза още италианецът.

 

  Сподели
221