Милан ще вземе малък аванс преди реванша срещу Юнайтед


.

Милан ще вземе малък аванс преди реванша срещу Юнайтед

Милан - Манчестър Юнайтед
Стадион: "Сан Сиро", Милано
Час: 21:45
Съдия: Олегарио Бенкуеренса

Дългите и скучни зимни месеци без Шампионска лига приключиха и този вторник ще бъде подновена борбата в най-престижния турнир на Стария континент. Регламентът е нов като осминафиналите ще бъдат разпределени в две седмици, което гарантира възможност на зрителя да изгледа много повече срещи на живо. Първият двубой който приковава вниманието е сблъсъкът между Милан и Манчестър Юнайтед на “Джузепе Меаца”.

Отборът на Милан не се намира в най-добрата си форма като в петък спечели първия си успех от около месец, надигравайки Удинезе с 3:2. “Росонерите” бяха доближили лидера Интер преди в средата на януари да ги срещнат в решителен двубой и да загубят с 2:0. До тогава Милан изглеждаше страховито, жънейки победа след победа. Сега и Интер сгреши, така че тимът на Леонардо изостава на 9 точки от върха, а има и мач по-малко.

Шампионската лига обаче е съвсем друг турнир. И в нея Милан винаги е показвал най-доброто то себе си. Това се видя и в груповата фаза в началото на сезона. “Червено-черните” бяха в лоша серия у дома, но това не им попречи да се разправят с мултимилионния Реал Мадрид. Всички, които смятат, че Юнайтед ще премиен без проблеми през Милано най-вероятно грешат.

В същото време шампионът на Англия идва като фаворит, придобил самочувствие от прекрасния футбол и добри резултати, които демонстрира напоследък. Само точка дели “червените дяволи” от върна във Висшата лига, а скоро им предстои и финал за Карлинг къп. Преди мача с Милан Юнайтед получи 6 дневна почивка. Последно момчетата на Сър Алекс играха в сряда с Астън Вила, завършвайки 1:1. Въпреки това Юнайтед надигра съперника си и заслужаваше победата дори с човек по-малко повече от час.

Англичаните обаче ще трябва да преборят и историята срещу Милан. А тя е красноречива. Във всички досегашни срещи на разменено гостуване между двата съперника Милан е продължавал. Това сее случвало 4 пъти досега. В три от тях двата тима си разменят по една победа, но Милан излиза краен победител. През 2005 “росонерите” взеха и двете срещи с по 1:0. Последният сблъсък беше през 2007. След победа с 3:2 в прекрасен мач на “Олд Трафорд” Юнайтед взе аванс, но допусна два гола заради това, че бе с експериментална защита. Милан бе стигнал до тази фаза след доста късмет и след като тотално бе пренебрегнал надпреварата в Серия А. На реваншът в Италия “росонерите” обезличиха съперника си, поваляйки го с 3:0, а по-късно вдигнаха и купата. Като цяло обаче италианските съперници са удобни за Юнайтед, като тимът има положителен баланс срещу Интер, Ювентус и Рома, особено в последно време.

Основната въпросителна около състава на Милан е дали Дейвид Бекъм ще играе срещу клубът, който го откри за големия футбол. Англичанинът записа няколко минути срещу Удинезе макар в последните два мача да бе резерва. Под въпрос е участието в двубоя на Марко Бориело. Отстъпеният под наем от Интер Мансини няма картотека за Шампионската лига.

Големият липсващ при гостите ще е Райън Гигс.  Уелсецът е със чупена ръка. В Англия останаха Неманя Видич и Андерсон. Не е ясно на каква формация ще заложи Сър Алекс. Напоследък той играе 4-5-1, от което страда Димитър Бербатов, който получава рядък шанс. Срещу по-статичната игра на Милан обаче българинът може да е много полезен.

Мачът определено попада в сферата на трудно прогнозируемите. Ако беше шампионатна среща вероятно “Червените дяволи” щяха да си тръгнат с победа и то без да се престарават много. Ситуацията в Шампионската лига е различна, а домакинството оказва голямо влияние в тези срещи. Прогнозата е минимален успех за Милан.

Последни 5 изиграни срещи:

Милан:

24 януари Интер - Милан 2:0 (Серия А)
27 януари Милан - Удинезе 0:1 (Купа на Италия)
31 януари Милан - Ливорно 1:1 (Серия А)
07 февруари Болоня - Милан 0:0 (Серия А)
12 февруари Милан - Удинезе 3:2 (Серия А)

Манчестър Юнайтед:

23 януари Манчестър Юнайтед - Хъл Сити 4:0 (Висша лига)
27 януари Манчестър Юнайтед - Манчестър Сити 3:1 (Карлинг Къп)
31 януари Арсенал - Манчестър Юнайтед 1:3 (Висша лига)
06 февруари Манчестър Юнайтед - Портсмут 5:0 (Висша лига)
10 февруари Астън Вила - Манчестър Юнайтед 1:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Милан - Манчестър Юнайтед

8 мача
5 победи за Милан
0 равенства
3 победи за Манчестър Юнайтед
Голова Разлика: 11:6 за Милан

Коефициенти от bet365:
Милан - 2.87
Равен - 3.10
Манчестър Юнайтед - 2.62

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
165