Туре: Отвратен съм от британската преса


Н. Гавазов

Туре: Отвратен съм от британската преса

Полузащитникът на Манчестър Сити Яя Туре заяви, че изпитва отвращение към английската преса. През миналия сезон африканецът често бе критикуван от медиите и изглежда, че това е накарало Туре да затаи обида към медиите. Лидерът на Сити е на мнение, че пресата не цени неговите постижения.

"Спечелил съм титли и купища пари, но не съм щастлив. Преди година, когато Манчестър Сити завърши втори във Висшата лига, което е най-силното и трудно първенство, аз вкарах 12 гола, а също така бях принуден да напусна клуба заради участието си в националния отбор. Отсъствах два месеца, а след започват да ме критикуват, че съм вкарал малко голове. Предишния сезон вкарах 20 гола, но никой не го споменава, никой не си спомни. Разбирате ли сега защо изпитвам отвращение? Те винаги използват обиди, за да ме огорчат. Точно заради се чувствам нещастен. Много нещастен. Нима нямат нужда да отделят повече внимание на позитивите, отколкото на негативите?", заяви Туре.

"Журналистите говорят за моята заплата, наричат я срамна. Но те не знаят, че аз дойдох в Сити единствено, за да печеля трофеи и да помагам на отбора да расте. Впрочем, много хора са като зверове - смеят ми се когато казвам това. Но тези хора не са много умни. Нямам навика да давам интервюта, само казвам какво мисля", добави полузащитникът.

 

  Сподели
84