Работата на Моуриньо се намира в безопасност


Н. Гавазов

Работата на Моуриньо се намира в безопасност

Работата на Жозе Моуриньо все още се намира в безопасност, независимо от поредното поражение и слуховете за интерес на Челси към Диего Симеоне. Доскоро източници от английския клуб твърдяха, че Жозе има два мача за да избегне уволнението. Динамо Киев трудно бе преодолян в средата на седмицата, но Стоук Сити се оказа свръх силите на шампиона - Челси загуби с 1:0 на "Британия".

Освен това Моуриньо пропусна съботната среща заради дисквалификация, а всичко това подложи португалеца на голям натиск. Веднага след мача с "грънчарите" се появиха слухове за възможна смяна на Моуриньо с Диего Симеоне през лятото, а в по-близко време с Брендън Роджърс или Фабио Капело.

Днес става известно, че собственикът на клуба Рома Абрамович запазва най-високо доверие към своя мениджър, въпреки че олигархът силно е обезпокоен от седемте загуби на отбора във Висшата лига. Допълнителен стимул за боса е това, че феновете продължават да подкрепят Жозе.

Не маловажна причина за подкрепа на Моуриньо е финансовата страна на евентуално уволнение. Например, привличането на Диего Симеоне ще струва на Челси около 100 милиона паунда, като тук са включени компенсациите на двамата специалисти и заплатата на аржентинеца. Освен това новият мениджър със сигурност ще поиска промяна на курса, а това е свързано с нови разходи за покупка на играчи.

 

  Сподели
91