Челси взе лондонското дерби срещу девет от Арсенал (видео)


FUTBOL-TV

Челси взе лондонското дерби срещу девет от Арсенал (видео)

Челси победи с 2:0 Арсенал в лондонското дерби, което бе част от програмата на 6-ия кръг в Премиър лийг. Първото полувреме на "Стамфорд Бридж" ще се запомни с грубата игра от страна и на двата тима, а по-интересните положения пред двете врати бяха в началото на двубоя. Малко преди почивката Диего Коста удари на два пъти без топка Лоран Косчелни и повали на земята френския защитник, но Дийн така и не изгони директно испанеца. След броени секунди в "битката" се включи и Габриел. В крайна сметка последният и нападателят на "сините" получиха по един жълт картон. Дори и след това те продължиха с репликите и в последствие централният бранител на гостите получи директен червен картон, след като си позволи да удари без топка испанския таран.

Численото предимство на Челси даде резултат и Кюрт Зума откри резултата с глава в 53-ата минута, засичайки центриране на Сеск Фабрегас. В 64-ата минута Азар бе много близо до гола, но неговия удар мина до гредата. 15 минути преди края на срещата Коста тичаше с топка в крака по линията на наказателното поле, като Ектор Белерин го подръпна, след което и двамата се строполиха на земята, но без сигнал от Майк Дийн. В 78-та минута и капитанът на Арсенал Санти Касорла бе изгонен за втори жълт картон, след като си позволи грубо влизане в краката на бившия играч на "топчиите" Сеск Фабрегас

В крайна сметка Еден Азар удвои аванса на своя тим и сложи точка на спора в заключителните секунди на мача. Иначе направи впечатление, че преди началото на срещата Жозе Моуриньо изчака Арсен Венгер и двамата си стиснаха ръцете, което може да означава край на словесната война между тях.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
195