Уилшър може да пропусне остатъка от годината


Н. Гавазов

Уилшър може да пропусне остатъка от годината

Полузащитникът на Арсенал Джак Уилшър може повече да не играе през тази календарна година, ако се наложи да му бъде поставена метална пластина в увредения крак. Както е известно, англичанинът се завърна в строя едва през месец май, след петмесечно отсъствие във връзка с травма на връзките на глезена. Уилшър уверено проведе предсезонната подготовка и възлагаше големи надежди на тази кампания.

Но в навечерието на мача за Суперкупата на Англия срещу Челси в началото на август 23-годишният футболист получи травма на тренировка. Оказа се, че Уилшър е счупил кост на левия крак.

Мениджърът Арсен Венгер се надяваше на завръщане на Джак веднага след международната пауза, но на пресконференция преди мача със Стоук французинът бе принуден да признае, че възстановяването на играча върви много бавно.

Днес стана ясно, че ситуацията с Уилшър е много по-сериозна, отколкото се предполага. Според източника на информацията, ако тази тенденция се запази след две седмици футболистът ще се яви на преглед пред специалист, който ще определи, дали Джак има нужда от операция. Ако се стигне до нея, на играча ще бъде поставена метална пластина, което ще отсрочи завръщането на англичанина в строя за края на календарната година.

 

  Сподели
97