Клоп е заинтересуван от работа в Ливърпул


Н. Гавазов

Клоп е заинтересуван от работа в Ливърпул

Напускащият поста старши-треньор на Борусия Дортмунд Юрген Клоп проявява интерес към работа в Ливърпул. Тези дни в немската преса се появи съобщението, че специалистът възнамерява да си вземе шестмесечен отпуск и да се завърне към работа в началото на януари. Сега обаче се появи нова информация, според която, 47-годишният Клоп смята за привлекателна възможността да продължи кариерата си в Ливърпул.

Според източника на тази информация, Юрген вижда много обши черти между Ливърпул и Борусия Дортмунд, включително и това, че двата отбора се радват на фанатична подкрепа от страна на своите стадиони.

Това означава, че в близко време ръководството на мърсисайдския клуб трябва да реши, дали да даде нов кредит на доверие на сегашния наставник Брендън Роджърс или да покани Клоп.

След унизителната загуба с 6:1 от Стоук в заключителния кръг от Висшата лига на Англия, Роджърс заяви, че е готов да си тръгне от "Анфийлд", ако това е желанието на босовете. По-рано Sky Sports информира, че Брендън остава в клуба, но това не е точно така и всичко ще се реши по време на срещата с президента на компанията FGS Майкъл Гордън.

Както е известно, мениджърът проведе в Ливърпул три пълни сезона, завършвайки на седмо място, второ и на шесто. За своята самостоятелна треньорска кариера Брендън не е печелил нито един трофей.

В това отношение Клоп е много напред от Роджърс - немецът е печелил Купата на Германия, Бундеслигата, а също така игра финал в Шампионска лига. Не на последно място, Юрген винаги е казвал, че желае да изпробва силите си в Англия.

 

  Сподели
143