Бъдещето на Роджърс все още не е ясно


Н. Гавазов

Бъдещето на Роджърс все още не е ясно

Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс не е заплашен от уволнение, твърди британската преса. Както е известно, след унизителната загуба с 6:1 от Стоук Сити през уикенда, Роджърс заяви, че е готов да напусне отбора, ако собствениците на клуба пожелаят това. Ливърпул обаче не разглежда този въпрос, независимо от това, че в момента са достъпни специалисти като Юрген Клоп и Карло Анчелоти.

Според информацията, което е от източник от компанията Fenway Sports Group, на Роджърс ще бъде предоставена възможност да води тима през следващия сезон и да поправи ситуацията. Мениджърът обаче няма да разполага с цял сезон, като след Коледа ще се направи анализ на представянето на отбора.

В същото време журналистът Кристиан Уолш, запознат с "кугнята" в Ливърпул, твърди, че Брендън все пак може да бъде уволнен. Според Уолш, предстои среща между мениджъра и президента на Fenway Sports Group Майкъл Гордън, на която ще се даде оценка на работата на Роджърс. От сега се знае, че шестото място на тима е неудовлетворително и собствениците са разочаровани от сезона.

Уолш твърди, че вероятността за освобождаването на Брендън е много голяма - преди три години, след подобна среща, Fenway Sports Group уволни Кени Далглиш, на чието място бе привлечен Роджърс.

 

  Сподели
322